Opinió

La pilota mana

Tot el barcelonisme ha d'estar exultant i agraït a aquest equip que, una vegada més, ha demostrat que és el millor del món

Com canvien les coses en el món del futbol. Fa uns mesos, el Barça estava en crisi esportiva i institucional i s'acabava un cicle. Per la seva banda, el Real Madrid era l'equip que jugava bé, guanyava i el rival a batre en totes les competicions. Ara, el Barça pot guanyar –millor dit, guanyarà– els tres títols més importants i el Madrid ho haurà de veure per la televisió. Mireu com estava el panorama que fins i tot es van convocar eleccions anticipades es va acomiadar el director esportiu. Però veig que també canvien les opinions i el que era dolent o desastrós ja no ho és tant o directament no ho és. He llegit molts articles i sentit molts comentaris de molta gent (exjugadors, entrenadors, periodistes, tertulians, precandidats, etc.) aquests últims dies i, sincerament, penso que s'han oblidat del que deien fa només tres setmanes. No dic que no sigui bo rectificar, tot el contrari, però no m'agrada que es faci per interès o simplement perquè la pilota mana i quan entra, i d'aquesta manera, millor oblidar i no criticar, no sigui que en temps d'eleccions això faci que el possible guanyador no m'estimi i em deixi fora del seu cercle d'amics.

Tot el barcelonisme ha d'estar exultant i agraït a aquest equip que, una vegada més, ha demostrat que és el millor del món. Aquesta setmana ha sigut una setmana gran i encara podem tenir tres festes grosses en els pròxims dies. Sí, això és meravellós i mostra la grandesa d'aquest, el nostre club (continua sent dels socis). Però em nego a acceptar que la pilota, l'equip o el bon estat de forma del millor jugador del món i de la història facin que passem per alt moltes de les coses que han succeït i succeeixen al club. Vull un Barça triomfant per títols, per imatge, per gestió... I no ens oblidem dels valors amb què alguns s'han omplert tant la boca.

La meva posició de sempre i que continuaré defensant és que el Barça, la millor institució esportiva del món, ha de ser gestionada des de la transparència i donant veu al soci (amo del club). El Barça ha de ser un exemple de gestió, de valors, de filosofia i ha tenir els millors jugadors del món. No és incompatible i ningú em farà creure el contrari. No pot ser que per tenir els millors jugadors haguem de fer ximpleries i/o trampes en els contractes o no puguem dir la veritat de cada cas. No pot ser que per guanyar títols haguem de fer coses que ens portin als jutjats. No pot ser que la mentida o no dir tota la veritat sigui una cosa acceptada i/o oblidada si la pilota entra. El Barça ha d'estar per sobre dels interessos personals i partidistes de qualsevol, el Barça no ha de ser un vehicle o canal per satisfer els desitjos de protagonisme i de poder d'alguns.

En el pròxim article, si no hi ha res de nou, parlaré, tal com vaig anunciar en l'últim, de les eleccions. Tinc la sensació que aquestes eleccions no les guanyaran els programes ni les propostes dels precandidats. Potser serà el quart títol per a alguns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)