Opinió

El filial de Florentino

Què transmet al planter? Un tècnic sense carnet i una promesa importada a mig fer que passa davant
de tothom

S'atrevirà Florentino Pérez amb Zidane? Podria ben ser. Ja va fer un primer pas situant-lo com a entrenador del filial. O, més ben dit, com a segon entrenador. O ajudant. O no sé ben bé què, perquè la polèmica pel fet que el francès no tingués títol d'entrenador i, per tant, oficialment no pogués exercir, va ser la carta de presentació al Castella. Un equip que, després de baixar la temporada passada i deixar el Barça B com a únic filial a segona A –veurem si per gaire temps–, no ha estat capaç ni de classificar-se per a la fase d'ascens que començarà aquesta setmana. Ni com a quart de segona B. Un fracàs majúscul.

No tot són els resultats, és clar. I menys en un filial. La prioritat és la formació. És això el que vendran? Doncs tampoc crec que s'hi puguin agafar gaire. I ja no parlo de la tanca que hi ha per arribar al primer equip, perquè la responsabilitat en aquests casos sempre s'ha de repartir, començant per l'entrenador dels grans.

Ha de ser força frustrant, trist i lamentable, per a algú que cregui en la feina del planter, veure com ha actuat el Madrid amb el seu filial aquesta temporada. A banda de Zidane, l'aura que l'envolta i la polseguera aixecada per treballar de manera irregular, l'altre gran impacte de la temporada relacionat amb el Castella va ser la incorporació del noruec Martin Odegaard, que es va decidir pel Madrid després de passejar-se per diversos clubs top. Amb un contracte desorbitat per l'edat i, encara més, per la categoria en què es va instal·lar. Casualitat o no, Odegaard va entrar al vestidor quan el filial era segon, i la davallada des d'aleshores ha estat sonada. I al noruec no li ha fet falta destacar amb el filial, perquè, per contracte, ja tenia assegurada la presència en els entrenaments del primer equip, i fins i tot ha estat convocat per a partits oficials. Com se l'han de mirar, els companys del filial? És clar que ell no en té cap culpa. Com tot al Madrid, ve de molt més amunt. Quin exemple estàs donant al planter, tant a jugadors com a tècnics que volen progressar amb esforç i dedicació? Què els transmets? Un entrenador sense carnet i una figura importada que passa davant de tothom. No està gens malament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)