Opinió

Suárez

Sense Suárez,
la davantera del Barça
no acaba de funcionar

Quan Luis Suárez, en la segona part de l'eliminatòria de la Champions contra el Bayern de Munic, va ser substituït per una sobrecàrrega muscular, la davantera del Barça ja no va carburar. Pensava que havien afluixat perquè veien que passarien l'eliminatòria de manera segura i que els jugadors no tenien gaires ganes d'humiliar l'exentrenador amb una victòria a domicili. Però en veure la poca efectivitat de la davantera en el partit contra l'Atlético, he vist que no, que sense Suárez la davantera no acaba de funcionar. L'entrenador del Juventus, Massimiliano Allegri, ja ho té clar, va dir que el seu problema era aturar Suárez, Neymar i, després d'una pausa, va afegir: “I Messi.” Suárez és un davanter que obre espais, que és una referència d'atac i que fa molt esforç físic per no perdre o per aconseguir una bona posició i això li implica un gran desgast. Potser no és un jugador per a dos partits cada setmana si se'l vol a ple rendiment.

En el partit contra l'Atlético vam veure com el Barça va aconseguir la lliga gràcies a un gol de Leo Messi. Paradoxalment, no el va fer en l'ocasió més clara que va tenir. Un atacant es valora per les ocasions que té, per les assistències que fa i per l'efectivitat. En aquest cas, Messi va tenir cinc o sis ocasions, correcte. La importància del seu gol és total. L'efectivitat, en canvi, baixa. Estic segur que amb la col·laboració de Luis Suárez hauria tingut més ocasions i hauria augmentat l'efectivitat, a no ser que optés per fer de Xavi al mig del camp. Mentre tinguem el de Terrassa és més fàcil posar-lo i que Messi, letal en accions llampec de deu metres, estigui més a prop de la porteria. L'altre element del trident atacant, Neymar, segueix sent un golejador oportunista, amb molta tècnica, però que para el joc o el trenca, perd moltes pilotes i que, en els driblatges com a extrem esquerre sempre fa el mateix, sortir per la dreta i avançar transversalment.

Quant a les samarretes amb les franges blaugrana horitzontals, un tema sobre el que hi he estat amatent, tinc informacions que ja s'ha decidit que sí. Un motiu per condicionar el meu vot en les eleccions. I no entro a valorar si seran boniques o no, que suposo que sí, sinó la poca cura d'una directiva que gosa canviar tota una tradició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)