Opinió

Present i futur

A Luis Enrique, una de les males passades de
la temporada li va venir de dins. I de cop. El president va fer fora Zubizarreta sense cap lògica

Els que el coneixen i el tracten diuen que Luis Enrique és fidel als seus. I a ell mateix. Des de sempre. Sense renunciar als seus principis i a la seva manera de fer i entendre la gestió d'un col·lectiu, Luis Enrique ha superat els entrebancs lògics de l'inici de la seva feina al vestidor blaugrana aconseguint en el seu primer any el títol de lliga. Gestionar els egos l'ha fet aprendre una mica més i comptar fins a deu. Diuen els que el coneixen que ha afluixat en alguna ocasió després d'un cop de geni, que n'acostuma a tenir. Una de les males passades de la temporada li va venir de dins. I de cop. El president blaugrana va fer fora Andoni Zubizarreta, sense cap lògica i com a cop d'efecte mal calculat internament i externament com a cop d'autoritat mal entesa i de cara a la galeria. El tècnic blaugrana es va quedar de sobte sense un suport necessari al club per treballar i per comentar qualsevol incidència en un moment en què li calia el màxim suport. Zubi va ser qui va negociar amb Luis Enrique per incorporar-lo al Barça. Luis Enrique té una altra virtut, al marge de les comentades, té memòria i és agraït. I sense Zubizarreta es va quedar sense un dels suports amb autoritat que li calien. I sense interlocutor. Luis Enrique sovint apareix distant davant dels mitjans de comunicació. O més que distant, convençut de superar un tràmit inevitable que li toca fer cada tres dies. Ho fa sempre controlant la situació i sabent molt bé què li preguntaran, qui li preguntarà i quines qüestions vol contestar i què vol dir i a qui li vol dir. Fa sovint un posat de pocs amics i de voler acabar ràpid.

Els que el coneixen i el tracten diuen que Xavi és fidel al Barça, però que ara per ara té decidit que marxa malgrat tenir contracte en vigor. Ha jugat menys, molt menys del que ell volia i pensava que havia de jugar. Ho ha acceptat resignadament. Xavi ha acceptat el paper que li han atorgat aquesta temporada al vestidor i ha estat predisposat a donar un cop de mà al tècnic en qualsevol moment i també a apagar algun incendi en què podrien haver pres molt de mal tots plegats. Ho ha fet amb habilitat i sabent que el col·lectiu ha d'estar al davant de tothom. Segur que Xavi ha estalviat més d'un maldecap a Luis Enrique. I també n'hi ha provocat més d'un pel fet de jugar poc. Xavi té una trajectòria plena de títols a can Barça, on probablement tornarà algun dia. Fa temps, Xavi va simultaniejar el primer equip amb el filial. Eren anades i tornades amb taxi per convocatòries urgents pel primer equip. Amb la pilota als peus ha fet jugar el Barça i, ves per on, un dels pocs cops de cap que ha fet en el grapat de partits que ha jugat va ser per fer un gol i estalviar a la directiva blaugrana del moment la destitució de Van Gaal.

Un cop el Barça ja té el títol de lliga al sarró i en espera de viure un present immediat amb la final de la copa i de la Champions el futur ens dirà si Luis Enrique i Xavi es pronuncien sobre la seva continuïtat. Present i futur es toquen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)