Opinió

Present i futur

Segur que Xavi ha estalviat
més d'un maldecap a Luis Enrique

Els que el coneixen i el tracten diuen que Luis Enrique és fidel als seus. I a ell mateix. De sempre. Sense renunciar als seus principis i a la seva manera de fer i entendre la gestió d'un col·lectiu, Luis Enrique ha superat els entrebancs lògics de l'inici de la seva feina al vestidor blaugrana i en el seu primer any ha aconseguit el títol de lliga. Gestionar els egos l'ha fet aprendre una mica més i comptar fins a deu. Diuen els que el coneixen que ha afluixat en alguna ocasió després d'un cop de geni, que n'acostuma a tenir. Una de les males passades de la temporada li va venir de dins. I de cop. El president blaugrana va fer fora Andoni Zubizarreta, sense cap lògica i com un cop d'efecte mal calculat internament i calculat externament d'autoritat mal entesa i de cara a la galeria. El tècnic blaugrana es va quedar de sobte sense un suport necessari dins del club per treballar i per comentar qualsevol incidència en un moment en què li calia el màxim suport. Zubi va ser qui va negociar amb Luis Enrique per incorporar-lo al Barça. Luis Enrique te una altra virtut, al marge de les comentades: té memòria i és agraït. I fer fora Zubizarreta va deixar-lo sense un dels suports amb autoritat que li calien. I sense interlocutor. Luis Enrique sovint apareix distant davant dels mitjans. O més que distant, convençut de superar un tràmit inevitable que li toca fer cada tres dies. Ho fa sempre controlant la situació i sabent molt bé què li preguntaran, qui li ho preguntarà i quines qüestions vol contestar i què vol dir i a qui li vol dir. Fa sovint un posat de pocs amics i de voler acabar ràpid.

Els que el coneixen i el tracten diuen que Xavi és fidel al Barça però ara per ara té decidit que marxa malgrat tenir contracte en vigor. Ha jugat menys, molt menys del que ell volia i pensava que havia de jugar. Ho ha acceptat resignadament. Xavi ha acceptat el paper que li han atorgat aquesta temporada al vestidor i ha estat predisposat a donar un cop de mà al tècnic en qualsevol moment i també a apagar algun incendi en què podien haver pres molt de mal tots plegats. Ho ha fet amb habilitat i sabent que el col·lectiu ha d'estar davant de tothom. Segur que Xavi ha estalviat més d'un maldecap a Luis Enrique. I també n'hi ha provocat més d'un pel fet de jugar poc. Xavi té una trajectòria plena de títols a Can Barça, on probablement tornarà algun dia. Fa temps Xavi va simultaniejar el primer equip amb el filial. Eren anades i tornades amb taxi per convocatòries urgents del primer equip. Amb la pilota als peus ha fet jugar el Barça i ves per on, un dels pocs cops de cap que ha fet en el grapat de partits que ha jugat va ser per fer un gol i estalviar a la directiva blaugrana del moment la destitució de Van Gaal.

Un cop el Barça ja té el títol de lliga al sarró i en espera de viure un present immediat amb la final de la copa i de la Champions el futur ens dirà si Luis Enrique i Xavi es pronuncien sobre la seva continuïtat. Present i futur es toquen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)