Opinió

Triplet, mil euros, ‘Padrós brothers'

Xavi Hernández ho va deixar clar
dissabte a tothom
des de la
gespa del Camp Nou: “Volem el triplet”

Els analistes de futbol italians es trenquen la closca sobre la manera com es pot aturar un Barça que provoca pànic. El rotatiu La Repubblica qualifica l'equip de Luis Enrique de “bèstia tremenda”. Al seu torn, Fernando Llorente avisa: “El millor no guanya sempre.” És obvi. Però Xavi Hernández ho va deixar clar dissabte des de la gespa del Camp Nou: “Volem el triplet.” L'objectiu és arribar a Berlín amb l'equip de gala immaculat. Si ho aconseguim, estic absolutament convençut que guanyarem la final i que, a més, abans d'aixecar la cinquena Champions el nostre capità també haurà pogut jugar contra el Juventus els seus últims minuts amb la gloriosa samarreta blaugrana. Queda escrit.

Falten tretze dies... L'espera se m'està fent molt, massa, llarga. I dissabte que ve tenim l'altra final, la de la copa del Rei, a casa i amb l'Athletic Club. La data és molt inoportuna i no és una copa qualsevol, sinó que ha de ser la copa del triplet. En temps de la Grècia clàssica –i disculpeu que em remunti tan enrere–, Eurípides, que formava l'espectacular trident dels tràgics amb Sòfocles i Èsquil, opinava que, en algunes ocasions, el coratge s'emmiralla en l'exercici de la prudència. Doncs bé, el partit contra els bascos (Gurpegui –un angelet que espero que no jugui– i companyia) és d'alt risc i cal afrontar-lo amb tota la prudència. S'ha de guanyar, però no se'ns pot lesionar ningú. I si algú dels nostres arrossega alguna molèstia, que descansi.

El viatge a Berlín

Si vostè és un dels 13.294 afortunats en el sorteig de divendres passat, segurament ja haurà calculat que, entre el vol d'anada i tornada el mateix dia, l'entrada en una ubicació mínimament digna i les despeses personals indispensables, animar el Barça a l'Olímpic de Berlín li costarà uns 1.000 euros. És a dir, el que moltíssima gent no pot guanyar en tot un mes, vostè s'ho polirà en un dia.

Avui es pot volar a Berlín per uns 100 euros, però el 6 de juny l'agència FCBViatges en cobra 575. Això és un abús. No entenc com un club de la grandesa del Barça no és capaç d'aconseguir uns desplaçaments massius a baix cost per a l'afició. El soci s'ho mereix. La pallissa de 1.900 km en autocar, ho sento però no em sembla una alternativa plausible.

En aquest mateix model de despropòsit muntat per la UEFA de monsieur Michel Platini (que, qualsevol dia, rebentarà la bàscula), resulta que el màxim organisme del futbol europeu es reserva la desorbitada xifra de 35.000 entrades de la final de Berlín per a patrocinadors, compromisos diversos i altres supòsits... Això és un escàndol.

És altament reconfortant, d'altra banda, que mentre les nostres preocupacions se centren a ser els primers en la història que guanyem dos triplets, a 500 km al sud les cabòries del club fundat pels Padrós brothers siguin unes altres... El contrast de tot plegat se sintetitza en la passada de Neymar a Messi perquè marqués el segon gol contra el Dépor i l'abraçada entre els dos cracs: igualet que Bale i Cristiano Penalty.

En fi... que si Mourinho els ha donat carbasses (quina llàstima!, i no ho dic amb segones), que si Klopp, que si Benítez, que si el vestidor vol Carletto... Gent coneixedora del que es cuina a la zona noble del Bernabéu m'assegura que, en realitat, a l'amo no el convenç cap dels tècnics top que li ofereix el mercat. De fet, el senyor Pérez Rodríguez s'hi posaria ell mateix. Però no té el títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)