Opinió

Els ritmes africans

La lliga espanyola ha gaudit una temporada més dels ritmes africans

La lliga espanyola és una de les grans competicions en què participen futbolistes africans. Tradicionalment, a Portugal, França i Anglaterra hi ha més presència de jugadors amb arrels al continent negre. Com a dada objectiva, hem de baixar fins a la quarta posició de la lliga per trobar un africà amb protagonisme. I és que el rendiment de l'algerià Sofien Feghouli ha anat de menys a més durant la temporada. L'extrem del València ha acabat la lliga en un estat de forma fantàstic. Elèctric i ambiciós, Feghouli s'ha convertit en indiscutible per a Nuno i fins i tot va fer un dels gols de l'equip en l'última jornada que va donar accés a l'equip valencianista a una plaça de Champions League.

Un altre africà que ha brillat en un equip de la zona alta ha estat el camerunès del Sevilla Stéphane Mbia. Va tornar de la copa d'Àfrica del mes de gener capcot per la pobra actuació del Camerun, però de seguida va canviar el xip. Mbia és el múscul d'un Sevilla que està fent una gran temporada i que vol guanyar la seva quarta Europa League demà. Ben diferent ha estat la tendència d'Ikechukwu Uche. El nigerià del Vila-real s'ha anat desinflant al mateix ritme que ho ha fet l'equip groguet després d'un bon inici de lliga. El seu germà Kalu Uche va aterrar al Llevant en el mercat d'hivern. Els seus gols, afegits als de Barral i Víctor, han segellat la permanència de l'equip granota. Menys sort han tingut el congolès Thievy, el ghanès Thomas i el burkinès Zongo, ja que, tot i ser protagonistes a l'Almeria, no han pogut evitar el descens de categoria. Els davanters marroquins Amrabat i El Arabi han deixat constància del seu olfacte golejador sumant dianes per al Màlaga i el Granada, respectivament.

El camerunès Kameni ha ressuscitat aquesta temporada amb grans aturades que han mantingut el Màlaga amb esperances europees fins al final de la lliga. L'angolès Manucho ha estat molt important en una altra gran temporada del Rayo Vallecano. L'Elx va encertar de ple fitxant des de la segona divisió francesa el marroquí Fayçal Fajr, un migcampista creatiu amb molta classe. La lliga espanyola ha gaudit una temporada més dels ritmes africans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)