Opinió

Xiulades

No seria molt millor despolititzar la copa, com passa
a la resta de països d'Europa, i ser, simplement,
la copa?

1 Avui hi ha la final de la copa del Rei. Sabeu que la juguen el Barça i l'Athletic de Bilbao? És que fa la sensació que el partit durarà només un minut: quan somni l'himne espanyol per la megafonia del Camp Nou.

2 Com és possible que entre el secretari d'estat per a l'Esport, el president de la Lliga de Futbol Professional, la secretària general del PP i determinats polítics i periodistes s'han encarregat d'escalfar tant l'ambient que propiciarà una xiulada descomunal?

3 Explicava ahir a la tertúlia d'El Món a RAC1 Jordi Bosch, que va treballar molts anys com a secretari general de RTVE, que quan havia d'anar als partits de la selecció espanyola, sempre es xiulava (a qualsevol estadi) l'himne de l'equip rival i mai ningú no deia res. No seria aquest un bon exemple que de xiular tothom en sap?

4 O el que deia el vicepresident del Barça Carles Vilarrubí que a Can Barça s'ha xiulat els Segadors, i no per l'himne, sinó pel que passarà avui al Camp Nou: com a protesta. Recordem que es va decidir deixar de posar l'himne nacional de Catalunya per la megafonia quan Pasqual Maragall era el president de la Generalitat?

5 El secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, envia una carta al Barça demanant que el club digui a la gent culer que no xiuli l'himne espanyol. Aviam, no saben que el club, com a tal, avui és només un convidat? Cardenal sap que qui té plenes competències sobre aquesta final és la federació espanyola, que és qui lloga l'estadi al Barça? Sancionaran Ángel Villar com a responsable del Camp Nou aquesta nit?

6 No hauria estat millor solució, com proposava el president del PNB, fer sonar els himnes de Catalunya i del País Basc i així apaivagar la protesta de les dues aficions?

7 I no seria molt millor despolititzar la copa, com passa a la resta de països d'Europa, i ser, simplement, la copa? No és posar el rei d'Espanya en un compromís cada final?

8 Joseph Blatter. Algú no sospitava que això podia passar? De fet, on és la notícia de tot el que està succeint? Com és possible que encara tingui la barra de presentar-se novament a la presidència i que els membres de la FIFA tinguin la barra de votar-lo per majoria?

9 No ens podíem imaginar que un mundial a Qatar que obligarà totes les federacions a canviar els calendaris de les competicions i que es jugarà al desembre comportaria investigacions? No només pel fet d'haver acceptat un mundial allà, sinó també per com una entitat tan immobilista com la FIFA permetés un canvi de dates tan radical com aquest.

10 Acabem amb el Real Madrid. Com es pot digerir que hagin destituït Carlo Ancelotti quan té tota la plantilla a favor? Com és que al Madrid no hi ha oposició (deuen ser els terribles avals) que acceleri un procés democràtic per escollir un president com sí que passa sistemàticament (massa i tot) a Can Barça?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.