Opinió

Magnífic doblet

Gran recital del Barça, que va ser superior
en totes
les facetes

A la merescuda lliga guanyada, s'hi ha afegit la copa en una temporada sensacional. Gran recital del Barça, que va ser superior en totes les facetes del futbol al seu rival, l'Athletic, que malgrat tenir més seguidors a les grades, va ser impotent per aturar el joc blaugrana, que va destil·lar tècnica, precisió, equilibri de línies, motivació, experiència i genialitats. El Barça va ser superior a les dues àrees. En atac és normal, amb el trident que té, però minimitzar l'arma més preuada dels bascos, les rematades de cap en córners i les faltes, té molt de mèrit. A més, el Barça va saber aguantar sense patir la normal pressió inicial de l'Athletic amb ordre i col·locació. No el va desconnectar el fet que anul·lessin un gol legal de Neymar i va seguir tocant, atacant per les bandes, entrant pel mig, fent parets, iniciant el joc des de la defensa, jugant plegats per afavorir la pressió i la recuperació, triangulant, acaronant la pilota... En canvi, els bascos la perdien ràpidament i gairebé només jugaven a la passada llarga.

La diferència tècnica era gran entre uns i altres. El primer gol va ser una obra d'art feta per un solista impressionant, però el segon és una mostra de la solidaritat, el compromís i el poc egoisme de Luis Suárez envers Neymar, que va marcar amb la porteria buida, en un clar exemple d'entrar per fora i acabar per dins al primer toc. Gol de manual propi dels equips tècnics i generosos. Els exemples que donen els cracs resten a les retines dels altres. El penal que fa uns partits va cedir Messi a Neymar, malgrat que es jugava el títol de màxim golejador, és una mostra d'això. I quan el rei actua així, que fa la resta? Simplement seguir l'exemple, augmentar les ajudes entre ells, defensar el company, com Sergio va fer amb el brasiler Neymar. Tots aquests detalls fan enfortir l'equip, li donen solidesa i complicitat, eines indispensables per assolir objectius.

Sense cap mena de dubte, aquest és el camí per aconseguir títols, una gran plantilla, un cos tècnic capacitat, una gran afició, un grup de metges i fisioterapeutes d'alt nivell, estabilitat institucional i... el millor jugador del món. Ara, per la Champions!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)