Opinió

Esport a la plaça del Vi

En aquest país nou que mirem de construir entre tots, l'esport femení
hi ha de tenir més cabuda

L'Spar Citylift Girona jugarà la temporada vinent l'Eurolliga. Després d'aconseguir el títol de la Lliga Femenina, l'Uni Girona ha aconseguit tancar el pressupost i podrà jugar a Europa per primer cop en la seva història. És una gran notícia. Per al club, per a Girona i especialment per a l'esport. Darrerament, ens hem acostumat a veure com els mèrits econòmics han passat al davant dels mèrits esportius. Equips que perden la categoria a les pistes i la mantenen als despatxos, o al revés, equips que han de renunciar a ascensos o lligues europees perquè no s'ho poden pagar. El bàsquet, l'handbol i altres esports menors són l'escenari perenne d'aquest tipus de situacions. I és una enorme alegria que, de tant en tant, es capgiri aquesta situació. Una de les alegries del títol de campiones era poder jugar a Europa. I ara ho podran fer. Us imagineu un equip que s'esforça durant tot un any per assolir un objectiu, l'aconsegueix, el celebra i després no el pot assaborir? Per sort, no serà el cas de l'Uni Girona.

Evidentment, és una alegria doble per a la ciutat. I també per al país. Torna el bàsquet de primer nivell, de màxim nivell. I ho fa de bracet d'un equip femení. En matèria esportiva, en aquest país nou que mirem de construir entre tots, l'esport femení hi ha de tenir més cabuda i repercussió. I l'equip gironí n'és un exemple. Que duri. A més, aquesta confirmació, aquesta notícia, arriba en una setmana carregada d'emotivitat a Girona. El primer equip de futbol té a tocar l'ascens a primera divisió. Diumenge l'ha de ratificar. La ciutat s'ha bolcat amb l'equip i només falta tancar la victòria per engegar la festa. Això sí, s'entreveuen dies difícils a l'Ajuntament i a la Diputació. Quadrar pressupostos i números no serà, ni de bon tros, feina fàcil. Però mirem-ho per la part positiva. És bon senyal. L'esport gironí creix cada dia més i el Girona FC, el Llagostera, l'Uni Girona i el Bordils d'handbol en són clars exemples. Senyal de bona salut social, esportiva i econòmica. Diumenge, n'acabem de parlar!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)