Opinió

Els veterans de l'ACB, els amos

El Bilbao o la Penya han triomfat per Raül, Mumbrú, Colom, Savané, Miralles, Vidal... que saben de què va el bàsquet

Aprofitaré aquest article per parlar de per què hi ha equips que han estat la revelació de la lliga ACB i d'altres que han fracassat estrepitosament. Tot té relació amb el tipus d'equip que vols. Si hi ha coherència entre el tècnic i un equip compensat, l'èxit està assegurat. Parlem primer d'alguns fracassos: el Fuenlabrada. No pot anar bé un equip que en la mateixa temporada té fins a tres entrenadors, i que el que destitueixes primer resulta que salva el Sevilla i t'enfonsa a tu. Si a això hi afegim que els seus recanvis són Hugo López i Jesús Sala, tècnic amb poc recorregut ACB, hi ha molts números de punxar. I sobretot un equip poc compromés. Un altre exemple: el Guipúscoa. Gran entrenador, Jaume Ponsarnau, però equip descompensat i de baix nivell per la limitació econòmica. Perds un referent, Javi Salgado, i en el tram final marxa el nord-americà. Sentenciat. El Sevilla, tot i salvar-se, és també un fracàs, perquè els diners que valia aquest equip... Tècnic: Scott Roth. Ja anem malament.

El contrapunt, en canvi, han estat el Bilbao i el Fiatc Joventut, tots dos amb tècnics que coneixen la lliga i de qualitat, tots dos amb jugadors veterans a l'equip. Els bascos amb Raül López, Mumbrú, Colom, Hervelle... La Penya amb Vidal, Miralles, Kirksay, Savané... És impossible fracassar. Podien no haver entrat en el play-off, però baixar, impossible. Ho hem dit moltes vegades i ens ratifiquem: en l'ACB manen els que saben de què va això del bàsquet. Mirant altres equips, per exemple, es repeteixen els casos. Per Vitòria han passat 21 jugadors i el millor ha estat... San Emeterio. A Gran Canària han tingut també un grapat de jugadors i el millor ha estat...Oliver. I a l'Estudiantes? Nacho Martín. I al Madrid, qui ha estat l'MVP? Felipe Reyes. L'edat en l'ACB actual no importa. Com més edat més possibilitats tenen de continuar jugant. I és que els que vénen al darrer pressionen poc...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)