Opinió

Gana

Segons Càritas, hi ha un 7% més de pobres i, d'aquests, una tercera part són menors

Torí, moments abans que comenci l'última etapa del Giro. Alberto Contador explica en una entrevista per a l'ABC, publicada dimarts, que darrere el triomf hi ha molta feina i sacrifici, com passar gana. No menjar gairebé res per perdre pes, fer més de set hores d'entrenament o sortir abans d'esmorzar quan encara es té la musculatura carregada del dia abans. I no hi ha cap altre camí, explica el ciclista, que hores després creuava la línia de meta a Milà fent el número tres amb la mà per celebrar que guanyava el seu segon Giro per segon cop (el del 2011 l'hi van treure pel positiu en el Tour del 2010, del qual també va ser desposseït).

Leo Messi pesa quatre quilos menys que fa un any, quan la plantilla esperava que arribés l'última jornada de lliga per perdre-la a casa amb l'Atlético fent asados. El 10 del Barça es va posar en mans del dietista Giuliano Poser –amb alguna taca en el seu expedient, què hi farem–. Ara es cuida, diuen els encarregats de cobrir la informació blaugrana. També, molts, van destacar que era la gana el secret de l'equip d'handbol, campió de la Champions moments després que el ciclista madrileny arribés a Milà. Dubto que Tomàs, Karabatic o Saric se saltessin algun àpat. No passa gana Cristiano Ronaldo, de vacances i tan ample després d'haver dit que donava 7 milions d'euros a les víctimes dels terratrèmols al Nepal, una informació desmentida pel presumpte receptor, Save the Children. Càritas deia aquesta setmana que hi ha un 7% més de pobres i que una tercera part de les persones que atén són menors.

Després, el que importa és si xiular un himne és delicte, en un Estat el cap d'estat del qual, tercer en una línia de successió imposada per les armes –feliç dia de les forces armades, per cert, que per alguna cosa les paguem– fa un homenatge, a París, als republicans que van morir a mans dels antecessors que ens governen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.