Opinió

Les portes del cel

Ara, 98 de les 103 portes de l'estadi duran el nom de les llegendes de l'Espanyol

L'Espanyol ha estat viu en impulsar una campanya popular per batejar les portes de l'Estadi de Cornellà-El Prat amb el nom de mítics jugadors de la centenària història de l'entitat. El projecte es diu Gloria als herois. La idea, nascuda des de l'àrea social, és senzilla però molt efectiva i tant la resposta dels internautes que hi han participat com la dels aficionats en general, molt emocional. Amb el projecte s'ha donat continuïtat a la campanya Meravellosa minoria, ja que s'ha estimulat la gent a fer memòria i a seleccionar entre els ídols. A més, amb la iniciativa es cluca l'ull al vell estadi de Sarrià, on ja lluïen els noms d'alguns mites a les bocanes.

Ara, 98 de les 103 portes de l'estadi duran el nom de les llegendes de l'Espanyol. La porta 21 ja duu el nom del l'etern capità Dani Jarque i ara se'n batejaran gairebé un centenar. El més votat i que veurà estampat el seu nom a la porta 23 és Raúl Tamudo. Altres mites com ara N'Kono, Lauridsen, Marañón, Solsona, Ricardo Zamora, José María o Canito figuren entre els preferits de la gent i tindran, com és evident, el seu lloc als accessos a l'estadi. I altres ídols més recents, com ara Luis García, Pochettino, De la Peña, Coro, Lardín, i Sergio González, també. Sobta agradablement que en el Top 15 aparegui l'actual capità, Sergio García, que en la votació popular ha estat un dels més valorats.

El club, amb bon criteri, ha reservat 5 portes per “més endavant” en previsió d'altres il·lustres futbolistes que llueixin amb orgull la samarreta blanc-i-blava. A més, ara es començaran a seleccionar també noms de reconeguts esportistes de seccions històriques del club o d'equips de futbol que no siguin del primer equip per batejar també les 38 bocanes de l'estadi. Aquesta tria la conduiran estudiosos de la història del club com ara Jordi Puyaltó i el gran Sergi Mas, entre d'altres. M'ensumo que altres clubs no trigaran gaire a copiar la idea. L'Espanyol ha sabut gratar en aquell espai que hi ha entre la memòria i el sentiment per anar a trobar una idea brillant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)