Opinió

Dels líders a l'FBI

El Barça
disposa d'una gran quantitat
de jugadors amb capacitat per dirigir un equip

Una de les sensacions més clares que hem tingut en la present temporada és la quantitat de jugadors del Barça amb capacitat per dirigir un equip. Començant per Xavi, que era capaç ell sol de liderar l'equip i que, en canvi, aquesta darrera temporada ha sabut ser una peça inestimable per al conjunt. Fins i tot ha tingut imitadors quan, en un partit, hem vist com de tant en tant Messi, que és un líder, ha fet de Xavi. També hem vist com Cesc, que no acabava de trobar el seu lloc al mig del camp, s'ha convertit en el líder del Chelsea i també de la selecció espanyola. No hi ha cap dubte que Iniesta, integrat en qualsevol equip dels que han quedat a mitja taula classificatòria, hauria estat capaç de situar-lo entre els sis primers. Neymar, que, al Barça, dóna agilitat a l'atac i no s'oblida d'ajudar defensivament, quan juga amb el Brasil ho fa assumint tota la responsabilitat. Rakitic també ha demostrat que pot ser l'eix d'un equip i Deulofeu ho ha fet amb la sub-21. Aquest jugador que, amb tants galàctics que hi ha al Barça, té poques possibilitats de tenir minuts, pel que es diu pot anar de nou a l'Everton, però potser millor si el fitxés un equip de la zona mitjana de la lliga espanyola, que l'encertaria si anés acompanyat per un entrenador, com Celades, que hi confiés. Pujaria com l'escuma. I encara, per acabar la llista, ens falta comprovar què pot donar de si Sergi Roberto si aconsegueix jugar més partits. D'hipotètic recanvi de Xavi ha passat a ser una bona alternativa a Busquets.

Un altre dels fets que, al marge del segon triplet, ens ha desvetllat la curiositat és la intervenció de l'FBI, burxant en les interioritats de la FIFA. Un cas així no s'entén si no és en el marc de la nova crispació entre els Estats Units i Rússia creada per les dues bandes, però sobretot per l'intent de mantenir la russificació en molts dels antics estats de l'URSS i , com a cas més recent, per l'ocupació encoberta de bona part d'Ucraïna. Atorgar un campionat mundial de futbol a Rússia, pel ressò propagandístic que tindria, uns Estats Units bel·ligerants no ho perdonaran pas a la FIFA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)