Opinió

Una temporada rodona

El bon entrenador és aquell que sempre suma i es manté fidel a les seves idees

Quan Luis Enrique va agafar les regnes del primer equip, substituint Tata Martino, el barcelonisme es va omplir d'il·lusió. Arribava un tècnic jove amb caràcter que coneixia la casa tant de jugador com d'entrenador al filial. La seva trajectòria a fora es reduïa al Roma i, l'any següent, al Celta de Vigo. Andoni Zubizarreta va apostar per ell i la va encertar de ple, com també en el fitxatge dels porters.

Nogensmenys, en l'afició hi havia el dubte de com respondria el tècnic a les exigències del càrrec, donat el seu caràcter impetuós. Entrenar equips grans com el Barça, el Madrid i el Bayern no ha de ser fàcil, però és una oportunitat que, si la tens, no pots deixar escapar. Portava un cos tècnic preparat, il·lusionat i amb coneixements. És fàcil parlar ara, però la temporada és llarga i farcida de tot. La personalitat de l'entrenador queda palesa en la presa de decisions, en el vessant de l'equip. Tant en el campionat com en els partits, el que val és la manera com acabes, i no com comences. Naturalment, si inicies la temporada guanyant molts partits, tens un avantatge que has d'anar mantenint. Semblava que el Madrid, quan es va posar líder amb quatre punts d'avantatge i jugant bé, tenia serioses possibilitats de guanyar, però la revifada del Barça des del partit d'Anoeta va ser decisiva.

El bon entrenador és aquell que sempre suma i es manté fidel a les seves idees futbolístiques. Mantenir la tensió adequada en els entrenaments i partits per enfortir els jugadors quan apareguin les adversitats és fonamental. En el futbol és difícil convèncer els jugadors que no juguen, però es necessari, ja que tard o d'hora els necessitaràs. Crear un ambient molt proper per lluitar per uns objectius comuns que ha de buscar tothom. La principal aportació del mister ha estat afegir a l'estil identitari de l'equip el contraatac, que li ha fet guanyar partits. També ha estat clau la millora en la defensa a pilota aturada. Ha estat una meravellosa temporada que premia molts esforços de tothom. Des d'aquí vull donar les gràcies a tots els que ens han fet gaudir amb el bon joc. Felicitats, Barça!!!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)