Opinió

Ja hi són tots

Hem de pensar que seran unes eleccions presidencials de tots contra Laporta. O de tots contra Bartomeu.
O de Laporta contra Bartomeu

Convocar unes eleccions a la presidència del FC Barcelona en ple estiu, sense competició futbolística i venint d'una temporada triomfant no sembla un bon moment que faci pensar en una gran participació. Tot al contrari. Qui convoca té la paella pel mànec i fa i desfà com li sembla. Tampoc no serà fàcil aconseguir les firmes dels socis. Per alguns serà feina per no res. Però, ves per on, apareix l'expresident Laporta anunciant que vol ser candidat en unes eleccions que es convoquen després de la temporada del triplet, sense competició futbolística i en ple mes de juliol. Tot plegat pren nous al·licients. Laporta es veu amb cor de tornar cinc anys després i enfrontar-se a Bartomeu, que té el triplet sota el braç. Hem de pensar que seran unes eleccions presidencials de tots contra Laporta. O de tots contra Bartomeu. O de Laporta contra Bartomeu. O Bartomeu voldria ignorar Laporta. Impossible. Són estils diferents que busquen recuperar la presidència. Bartomeu ha marxat amb els deures fets i amb algun cop d'efecte que ha satisfet el barcelonisme, però se sap que els èxits esportius no són eterns i no poden enlluernar la gestió que cal que es faci al club en els propers anys. En el futbol la memòria és molt fràgil. Esportivament, Bartomeu ha tancat la temporada del primer equip i ho ha fet amb un entrenador d'èxit renovat i les estrelles del primer equip garantides per als propers anys. Laporta voldrà lluir una època gloriosa del Barça que ell va presidir i segur que reclamarà i recordarà els valors que ell sempre defensa per al club.

Els altres quatre precandidats es resistiran a perdre pistonada si agafa empenta l'enfrontament entre Laporta i Bartomeu. Es resistiran a ser elements d'acompanyament. Aquestes eleccions seran de tots contra tots o es buscaran aliances? Ara no hi ha candidats malgrat la presència en els mitjans de comunicació que tots plegats tenen i busquen. Tothom que reuneixi les condicions de soci ara per ara pot ser només precandidat. Fins que no es validen les firmes no hi ha res en ferm. Ara són precandidats que han de trobar les signatures. No sabem amb qui i amb què arriben sota el braç. Ni quines propostes tenen. Ara tots es dosifiquen. Sembla que Bartomeu surt amb avantatge pels resultats esportius però amb una citació judicial anunciada. Enemic declarat de Laporta, íntim de Rosell, se li obre una campanya moguda. Laporta segur que el marcarà de prop. Freixa tampoc no oblidarà que es va sentir arraconat com a directiu i els altres tres buscaran trobar un espai al marge dels estirabots que poden aparèixer entre tots plegats. Es parlarà, com sempre, de qui te accés al cens per accedir als socis i recollir les firmes en una època estiuenca molt complicada i sense futbol a l'estadi. Poden entrar en una campanya del “i tu més” o “jo també, i millor”. El que hauria de ser una gran festa barcelonista pot ser un tràmit en ple mes de juliol. Hi ha sis precandidats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)