Opinió

Americanitzar el futbol

Epstein proposa que el gol normal valga per dos i el gol de penal només per un

Richard Epstein ha publicat a Politico.com una proposta d'americanització del soccer, del futbol europeu. Vist amb la mentalitat dels Estats Units, hi ha una sèrie de regles i situacions que no s'entenen, la primera de totes, que no hi hagi més àrbitres i més ben preparats i equipats.

A banda d'això, però, l'article inclou una sèrie de propostes sobre el joc que a mi em semblen bastant sensates i que, sens dubte, farien un tomb als partits tal com els entenem avui.

N'hi ha una que m'agrada molt. Epstein proposa que el gol normal valga per dos i el gol de penal només per un. Ho argumenta dient que el penal és un càstig massa greu en el futbol actual i que adoptar una norma com aquesta seria un pas endavant sensat, igual que en el seu moment ho va ser atorgar tres punts a la victòria però només un a l'empat.

En paral·lel, l'autor sosté que també caldria acceptar les substitucions lliures al llarg de tot el partit, una mica com en el bàsquet. És a dir que tots els jugadors pogueren entrar i eixir del camp en qualsevol moment per a una substitució. La raó, ben òbvia, és que noranta minuts són molt difícils de resistir a ple rendiment. Permetent les substitucions lliures al llarg de tot el matx, segurament els partits guanyarien intensitat sempre, i es podrien posar en pràctica tàctiques fins avui desconegudes. A més, limitaria el nombre de lesions, especialment de lesions musculars.

Finalment, Epstein proposa un sistema de càstigs més semblant al de l'hoquei que no pas al del futbol europeu actual. Això significaria que l'expulsió per a tot el partit seria un fet molt rar i que, en canvi, es podria implantar un mètode d'expulsions temporals, per cinc minuts per exemple, que no deixaria mai un dels dos equips amb deu jugadors fins al final i, per tant, en una inferioritat manifesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)