Opinió

Sense sentit

Potser seria el moment de plantejar-se si paga la pena seguir jugant els tornejos d'estiu

Pendent del vistiplau de la Federació Espanyola de Futbol, el pròxim campionat de lliga de primera divisió començarà el cap de setmana del 15 i el 16 d'agost. És a dir, una setmana abans que l'any passat.

Els calendaris, cada cop més atapeïts de competicions, tant locals com internacionals, de clubs i de seleccions, han canviat el panorama fins al punt que amb prou feines trobem alguna setmana sense partits de futbol.

Això fa, per exemple, que una bona part dels clubs tinguin molts maldecaps per tal d'intentar trobar una data per celebrar el torneig d'estiu que durant molts anys ha servit de presentació de la temporada per als seus aficionats.

Els últims anys, força clubs, com ara el Barça i l'Espanyol sense anar més lluny, ja han optat per canviar-ne el format i reduir el torneig a un partit únic quan antigament el disputaven quatre equips i com a mínim durava un parell de dies. I fins i tot hi ha alguns equips que l'han deixat de celebrar perquè no trobaven una data idònia o simplement perquè ja no els sortia a compte organitzar-lo. Això sense comptar les edicions que s'han acabat disputant un cop ja ha començat la temporada oficial, deslluint del tot l'encant que tenien aquest tipus de partits.

És evident que l'objectiu d'aquests partits ha canviat del tot. Fa vint anys aquests tornejos servien als aficionats per veure com seria l'equip de la nova temporada i com eren els nous fitxatges. Per a molts suposava la primera oportunitat de poder veure el seu equip.

Ara, a banda que el nombre de partits amistosos de pretemporada gairebé s'ha triplicat, entre altres motius per un factor bàsicament econòmic, gairebé tots són transmesos per televisió, amb la qual cosa quan arriba el dia del trofeu els aficionats ja han vist el seu equip diverses vegades i ja en coneixen totes les novetats.

Entenc que la majoria de clubs decideixen mantenir aquests partits per una qüestió de tradició, però potser seria el moment de plantejar-se si realment paga la pena seguir-los jugant o bé si ha arribat l'hora de deixar-los de fer tenint en compte que ni tenen el sentit d'abans ni se'ls tracta amb la importància que haurien de tenir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)