Opinió

Noms

La campanya que no havia de tenir noms està marcada pel d'Arda, Pogba i ara, Verratti

Fa uns mesos, quan Josep Maria Bartomeu va decidir avançar les eleccions a la presidència del club, es va parlar que la impossibilitat del Barça de fitxar jugadors per culpa de la sanció de la FIFA convertiria en atípica la campanya electoral. Es pronosticava que per primer cop aquesta s'hauria de basar únicament en la contraposició dels programes dels candidats i que de fitxatges que il·lusionessin els barcelonistes no se'n parlaria gens ni mica. Al final, però, res més lluny de la realitat, ja que la precampanya electoral ha estat bàsicament marcada per dos noms: Arda Turan i Paul Pogba. Ja veurem què passa en la campanya un cop s'oficialitzin els candidats després del recompte de firmes, però estic convençut que encara hi pot haver sorpreses.

El Barça és, sobretot, un club esportiu i no hi ha res que engresqui més els seguidors que conèixer quines possibles cares noves poden arribar al primer equip. I els precandidats ho saben perfectament i, com ha passat en altres eleccions, han jugat aquesta carta, al marge de presentar les seves propostes en la resta d'àrees del club. Totes importants però que no desperten el mateix interès entre la massa social. Sí que és cert que el fet que l'equip de Luis Enrique no necessiti gaires incorporacions i que ja s'hagi fitxat i presentat Aleix Vidal ha impedit l'aparició d'un autèntic tsunami de noms per part de les precandidatures. Als ja esmentats d'Arda Turan i Pogba, ara s'hi ha afegit el de Verratti, un fitxatge que intentaran aconseguir Agustí Benedito, que no veu gens clar l'aposta tan forta per Pogba pel seu alt cost econòmic, i Toni Freixa, que ja s'hauria comunicat amb el seu representant. El jugador turc és una petició expressa de Luis Enrique, però estic convençut que el tècnic no veuria amb mals ulls tenir el migcampista italià del PSG si realment aquest és una opció factible i realitzable.

No s'ha parlat únicament de jugadors perquè de noms n'hi ha hagut a tort i a dret. El d'Abidal va ser un dels primers a aparèixer. És l'aposta de Joan Laporta per a la secretaria tècnica, però altres precandidatures també es van posar en contacte amb ell per oferir-li fer altres funcions en l'organigrama del club. El de Carles Puyol també es va vincular a l'equip de l'expresident, però va ser ell mateix qui va renunciar a formar part de cap precandidatura en particular perquè es considera patrimoni del Barça. Jordi Majó, abans de deixar la lluita per la presidència, va anunciar que qui ocuparia el càrrec de director esportiu si guanyava seria Michael Laudrup i Toni Freixa ha pensat en José Mari Bakero per fer aquesta funció. Caldrà veure si finalment Josep Maria Bartomeu s'anima a desvetllar el nom del seu –ha sonat amb força Robert Fernández– i si Agustí Benedito anuncia el de Monchi, amb qui ha parlat en més d'una ocasió, o bé sorprèn amb una altra proposta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)