Opinió

L'hora de la veritat!

Els candidats saben que és debatent amb els altres candidats que es poden guanyar o perdre unes eleccions

Fins avui han passat el tall cinc dels set aspirants a la presidència del Barça. Dic fins avui perquè en la revisió de les signatures potser en perdrem algun. Esperem que no. He de dir que em sorprèn que n'hagin passat cinc, perquè és molt difícil aconseguir el nombre mínim de signatures que es demanen. De fet, fins a l'últim moment (en algun cas hores abans) alguns no les havien aconseguit. Són moltes signatures, l'època no és la millor i, segons el meu criteri, el mètode tampoc és el més adequat. No han pogut passar el tall tots, pel camí s'han quedat dues bones iniciatives que crec que podien aportar molt i, de fet, encara crec que ho poden fer. Tant Majó com Farré mereixien haver passat el tall i estaria bé que els candidats revisessin algunes de les seves propostes perquè em sembla que eren prou interessants. Gràcies a tots dos.

Fins ara la feina dels presidenciables s'ha centrat a aconseguir l'aval de les signatures, però ara toca posar tota la carn a la graella i debatre sobre programes electorals, noms de professionals, equips directius... Sí, ara és l'hora de la veritat. De fet, el nombre de signatures, una vegada passat el tall, ja no és gaire important encara que com a cop d'efecte sempre ajuda a tenir més o menys repercussió. De fet, recordo que el 2003 el senyor Bassat va aconseguir moltes més signatures que els seus rivals i al final va perdre les eleccions en favor de Joan Laporta. És a dir, queden deu dies intensos en què es decidiran qui gestionarà el nostre Barça.

Els candidats saben que és debatent amb la resta que es poden guanyar o perdre unes eleccions. Això sempre que hi hagi un programa i un equip potent al darrere, perquè les promeses i/o iniciatives es puguin dur a terme i la gent, en aquests cas els socis, així ho entenguin. Per exemple, dilluns hi va haver un debat a Vic i hi van assistir quatre dels cinc candidats (Jan Laporta, Toni Freixa, Agustí Benedito i SeguimentFCB). Per cert, aprofito per felicitar l'organització perquè va estar molt bé. Iniciatives com aquesta enriqueixen aquest procés electoral i al soci li donen més opcions per acabar de decidir-se. Durant l'exhaustiu seguiment que vaig fer del debat vaig poder analitzar les propostes i les actituds dels candidats i vull fer-ne algun comentari. Vaig veure que el projecte de Joan Laporta està molt ben definit, emparat en els seus quatre eixos principals (aquesta filosofia m'agrada molt) i que conformen el seu model: Masia, Unicef, Cruyff i Catalunya. De fet, Joan Laporta ha sortit molt reforçat d'aquest primer debat, ja que no només va ser concret sinó que va posar nom a les coses. Pel que fa a Agustí Benedito, vaig tenir la sensació que es repetia el passat, però ara ja no sorprèn i utilitza arguments que podrien ser de qualsevol altre. He de dir que Toni Freixa em va sorprendre gratament i que vaig trobar interessants alguns del seus punts o propostes: farà molt interessant els debats. La sensació que fa SeguimentFCB és que ja han aconseguit ser escoltats i, tal com ells demanen, alguna de les seves propostes serà estudiada pels candidats amb possibilitats de guanyar (Joan Laporta, Bartomeu i Toni Freixa).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)