Opinió

Tancar una llista

El menyspreu a Guardiola és la confirmació de la intolerància en molts sectors de la societat pel lliure pensament

1 Us sorprèn el menyspreu i la ràbia de molta gent (pública i anònima) quan s'ha sabut que Pep Guardiola tancarà la llista del Junts pel Sí? No és la confirmació de la intolerància en molts sectors de la societat pel lliure pensament de cadascú?

2 Com pot, el ministre Fernández, dir que Guardiola va jugar en la selecció espanyola per interès econòmic? És evident que hi havia un interès econòmic, però també que la vida canvia i el que passava a Catalunya en aquella època és radicalment diferent del que hi passa ara.

3 I també s'ha de dir que decidir no anar amb la selecció espanyola té conseqüències amb sancions per llei. No era un risc? Recordo que un jugador del Barça, catalanista, fa anys em va dir: “Si un jugador capdavanter decideix no anar a la selecció espanyola per ideologies polítiques, el Barça hauria d'anar a jugar els partits per l'Estat escortat pels Mossos i per la Guàrdia Civil.

4 Per què el ministre Fernández no es va preguntar, en lloc dels motius pels quals Guardiola va jugar amb la selecció espanyola de futbol, quines raons tan salvatges tenia el tennista Rafael Nadal per deixar tirats els seus companys de l'equip espanyol de copa Davis el cap de setmana passat?

5 Tots aquests que ara diuen que no es pot mesclar política i esport, ho diuen per: Coral Bistuer, Dori Ruano, Natalia Rodríguez, Jesús García Bragado, Abel Antón, Marta Domínguez, Javier Hombrados...?

6 Es pot entendre que Pep Guardiola ara
vulgui sentir-se còmplice d'una altra selecció o només es pot entendre quan li passa, per posar un exemple, a Johan (abans Juanito) Mühlegg?

7 Caldria fer memòria que Oleguer Presas va pactar no jugar amb la selecció espanyola de futbol i recordem que el català va tenir la sort de coincidir amb un seleccionador que va complir el pacte de silenci entre tots dos?

8 Quan el ministre Fernández diu que és “trist i lamentable” entrar en política i mantenir-se com a entrenador del Bayern de Munic ho diu perquè no es pot ser català i treballar a l'estranger o ho diu perquè no es pot ser esportista i estar en una llista? Més que res perquè a la llista del PP a l'Ajuntament de Barcelona l'any 1999 (partit que liderava Alberto Fernández Díaz) hi havia un tal Marc Gené, pilot que aquell any debutava en la F1.

9 Veja'm. Sanció al Barça perquè hi havia seguidors que portaven estelades? Què passarà, a partir d'ara, si seguidors de l'equip rival decideixen tocar la pera econòmica del Barça i entren estelades al camp? Al final aconseguirem que els estadis siguin elements censors: que si banderes prohibides, que si insults castigats, que si sancions als pares que porten fills a la falda…

10 Suposem que Robert Fernández,
ara que és nou director esportiu del
Barça, deixarà l'empresa Interstar Deporte, on encara apareix al web com a “Departamento Fútbol Internacional Delegación Cataluña [sic]”, oi?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)