Opinió

Pedro s'ha guanyat el millor dels tractes

Si Pedro decideix marxar, ha de rebre totes les facilitats per part del club per tot el que ha donat al Barça

És cert que el rendiment de Pedro no ha estat en les últimes dues temporades el mateix que el que va tenir el canari quan Pep Guardiola entrenava el Barça. També que el davanter del planter ha perdut protagonisme amb l'arribada els dos últims anys d'atacants top, com Neymar i Luis Suárez. Pedro, però, ha estat un dels pilars del millor Barça de la història. El canari va ser clau en un equip que ho va guanyar tot. Per la seva capacitat de desequilibri, perquè mai va escatimar un gram d'esforç quan va haver de pressionar i perquè va viure un idil·li amb el gol durant unes quantes temporades. Pedro va ser capaç de marcar en totes les competicions que va disputar l'any 2009 i, gràcies al seu olfacte, el Barça va poder guanyar l'històric sextet. Un gol seu en la pròrroga va donar al Barça la supercopa d'Europa contra el Xakhtar Donetsk a Mònaco. Mesos després, semblava que el conjunt blaugrana es tornaria a quedar sense mundial de clubs, però el cap de Pedro va fer el miracle quan la final del torneig agonitzava a Abu Dhabi. Messi va donar el títol al Barça en la pròrroga d'aquell partit contra l'Independiente.

Pedro, que ahir va fer 28 anys, ha disputat sis temporades completes amb el primer equip del Barça i, tot i ser un d'aquells jugadors sortits del planter que es podria retirar de blaugrana, aquest estiu li han arribat els dubtes sobre la seva continuïtat. El curs passat ja va poder comprovar que, amb Messi, Luis Suárez i Neymar, pocs minuts de joc queden per a ell. És inconformista, vol jugar més, i diversos equips importants del futbol europeu s'han dirigit al seu representant interessant-se pels seus serveis, com el Manchester United.

El canari ha parlat ja amb Luis Enrique i amb el club. El tècnic li ha fet saber que no vol ni sentir a parlar del seu adéu. Li ha deixat molt clar que el necessita, sobretot en aquest primer tram de la temporada, en el qual el Barça no podrà disposar de cap dels seus dos fitxatges (Aleix Vidal i Arda Turan). Pedro ha de ser important en aquests primers compromisos que donen títols i la possibilitat de repetir el sextet. Per això, tant Luis Enrique com el president, Josep Maria Bartomeu, han anunciat que qui vulgui el canari haurà de pagar la seva clàusula de rescissió. I Pedro torna a tenir dubtes.

El Barça arriba avui de la gira pels Estats Units, i Pedro haurà de prendre aviat una decisió definitiva respecte al seu futur. Si decideix quedar-se, el Barça en sortirà beneficiat. Tindrà un futbolista molt vàlid, que no protesta mai si no juga i que ho continuarà donant tot cada vegada que surti al camp, com en els pocs segons que va jugar en la final de Berlín, els necessaris per assistir Neymar en el tercer gol. Si decideix abandonar el Barça, el club s'haurà de portar molt bé amb ell, i si no s'arriba a la clàusula de rescissió, que no s'hi arribi. Pedro s'ha guanyat, per tot el que ha donat al Barça, el millor dels tractes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)