Opinió

L'organigrama

Comença una nova etapa que caldrà valorar quan
a llarg termini
es comprovi el rendiment de
la feina feta

El Barcelona va presentar ahir l'organigrama tècnic que ha de conduir el club a continuar sent la referència mundial. Comença una nova etapa, diferent de les anteriors, que caldrà valorar a mesura que es vagin produint esdeveniments i, no cal dir-ho, quan a llarg termini es comprovi el rendiment de la feina, és a dir, quants jugadors arriben i es consoliden al primer equip (no quants títols del planter es guanyen).

Mana la junta i executa Albert Soler, la mà dreta del president, l'home per a tot. Que no es constipi perquè el club s'aturarà. Soler també coordina la feina de Rexach, assessor del futbol català i espanyol (?) i Braida, el del futbol internacional (Soler va dir ahir que “el Barça el necessita”, acceptem pop com animal de companyia). I acompanyant-los, Sanllehí, director de futbol. En realitat, els altres l'acompanyen a ell. Ànims.

La gran novetat del bartomeuisme és que l'estructura de l'àrea del futbol masculí se sobredimensiona dividint-se en tres àmbits: el primer equip, el futbol formatiu professional (aquest nom grinyola! Formatiu i professional?) i el de base. Anem a pams.

Directius: el primer equip té com a dirigent Javier Bordas. Rosell ja li havia promès fa cinc anys, però a ell tampoc li va dir la veritat. Bartomeu ha premiat la seva fidelitat per no marxar amb el seu amic Toni Freixa i li ha donat la cirereta; Silvio Elías seguirà amb el filial i els juvenils. Sense comentaris. El dia que l'equip de Vinyals podia baixar a 2a B Elias se'n va anar a veure el primer equip. El futbol formatiu presenta una beneïda notícia: el seu responsable serà Xavier Vilajoana, nou directiu, jove, exfutbolista que n'entén. En dos dies tindrà galons perquè en sap. Tots ells sota la vicepresidència de Jordi Mestre, amic del president, però sense el respecte de ningú. No se l'ha guanyat. Si ets vicepresident esportiu del Barcelona i quan intentes abraçar-te a Messi veus que aquest fuig és que no t'has guanyat el seu respecte. Si ets vicepresident esportiu del Barcelona i has de presentar l'acte d'ahir no pot ser que ho hagis de llegir tot. Vol dir que no domines res del que has de parlar. Ahir, a més, no va dir la veritat, per exemple, pel que fa a l'autoria de la idea de la contractació de Gerard com a tècnic del filial. I si ets vicepresident esportiu del Barça has de deixar les revenges de banda i dedicar-te a gaudir del càrrec i a servir el soci. Ara Mestre s'encarregarà del futbol femení. Buf!

Els executius del futbol. Al primer equip manarà l'exjugador Robert Fernández, amb Urbano Ortega d'ajudant; al filial i als juvenils, Pep Segura, i de cadets cap a baix Jordi Roura, amb Aureli Altimira de segon. Veurem com quadra tot plegat, perquè tots mengen d'orígens diferents i visions futbolístiques variades. Més gent que mai i molta feina a fer. Paco Seirul·lo i Joan Vilà, des del departament de metodologia, deuen estar a l'expectativa. Ells que són tan puristes del mètode que va introduir Cruyff, que va sublimar Guardiola i que ha convertit el Barça en la referència mundial! És evident que al club (també a la base) l'evolució del mètode està virant. Veurem cap a on. Toca donar temps perquè puguin treballar i exhibir el seu projecte.

Ara o mai

També en el món de l'esport. Els professionals cada cop estan més ofegats; per als amateurs cada dia tot és més car i per als infants fer esport comença a ser un luxe (pregunteu-ho als seus pares). Cal un gest per l'esport català. De tots, dels cracs i dels anònims. Tenim pressa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)