Opinió

Recuperar la lliga catalana

L'important
és que es farà i que té una bona representació d'equips

El millors equips catalans de l'hoquei sobre patins tornaran a competir per un títol de Catalunya amb la recuperació de la lliga catalana. Després de setze anys sense jugar-se –la darrera va ser la temporada 1998/99– el Barça, l'Igualada, el Caldes, el Vendrell, el Vilafranca, el Lleida, el Lloret, el Reus, el Voltregà, el Calafell, el Noia, i fins i tot l'Alcoi aspiren a guanyar aquesta competició. La recuperada lliga catalana no serà perfecta en aquesta primera edició després de tants anys sense disputar-se, no hi seran tots els equips catalans que militen a l'OK Lliga –hi falten el Vic i el SHUM–. I es farà com a pretemporada per preparar la lliga de la màxima categoria estatal. Però, el més important és que es farà i que ja té una bona i gran representació de conjunts encapçalada per l'actual campió d'Europa i de l'OK Lliga.

En les properes edicions –no es pot tornar a deixar perdre–, segur que s'aniran millorant aspectes de la competició i creixerà en competitivitat. En la presentació que es va fer fa deu dies els organitzadors, la Federació Catalana de Patinatge (Fecapa) i l'Associació de Clubs d'Hoquei sobre Patins (ACHP), van tenir molt presents les causes que van portar a la desaparició de la competició fa tants d'anys i van apostar per treballar per consolidar-la i sumar els equips que no han estat presents en l'edició d'enguany.

La lliga catalana va disputar la seva primera edició la temporada 1989/90 i la darrera deu campanyes després, la 1998/99. Els millors equips del moment la van guanyar, i l'Igualada i el Barça ho van fer quatre vegades cada un, mentre que el Voltregà i el Noia, que va guanyar la primera, completen el palmarès de campions. Les fases finals del títol van ser disputades, amb partits anivellats que es van arribar a decidir en la pròrroga o els penals, i van fer gaudir els aficionats. Esperem que en aquesta edició els aficionats a l'hoquei sobre patins tornin a disfrutar amb aquesta competició catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)