Opinió

Noves emocions

De nou, gran part del destí esportiu del Barça dependrà
de l'ànim,
la fam i el confort de
Leo Messi

1. Després dels èxits de la temporada passada, havent guanyat un nou triplet històric, afrontem nous reptes i noves emocions. Les incorporacions d'Arda Turan i Aleix Vidal ajudaran, de ben segur, a fer una segona volta amb una plantilla que necessitarà ajudes. Cal recordar que just en el primer tram de temporada el Barça juga partits difícils de lliga i dos títols, que poden apuntalar el sextet somiat, sempre que es remati la feina en el mundial de clubs.

2. Abans de res, caldrà anar a Tbilisi i guanyar a un sol partit la supercopa d'Europa contra el Sevilla. Tot seguit, anada i tornada contra l'Athletic Club per endur-nos la supercopa d'Espanya. Evidentment, favorits (ara mateix, ho serem sempre), evidentment, tot de cara i, evidentment, caldrà estar al cent per cent per aixecar les dues competicions. No cal allargar-se en obvietats: qualsevol equip ens pot vèncer i, probablement, encara més a l'inici de la temporada, quan la maquinària just es posa en marxa.

3. De nou, gran part del destí esportiu del Barça dependrà de l'ànim, la fam i el confort de Leo Messi. Ho sabem, si l'astre argentí està en forma aixecarem títols. Ho sabem, la Pilota d'Or és ja a les seves mans. Ho sabem, hem de perllongar la seva hegemonia com més temporades millor. Si Messi fa gols, en dóna, s'ho passa bé al camp, té uns companys (Neymar i Luis Suárez) que li fan les ajudes, el tenen content i li posen les coses fàcils, tindrem moltes alegries. Tant de bo aquests anys que vindran amb Messi els puguem aprofitar-los per seguir guanyant, per seguir construint i incrementant un palmarès que ja és excel·lent.

4. A la porteria caldrà estar atents, perquè té interès constatar, o no, si Luis Enrique optarà per la mateixa alternança entre Claudio Bravo i Marc- André ter Stegen. Certament, els dos porters van fer un gran paper i tots dos van transmetre garanties per rellevar el que va ser una llegenda del Barça: Víctor Valdés. Pel que es va veure la temporada anterior, una bona cohabitació pot ser sana per a l'equip, ja que genera competitivitat i tenir sempre una alternativa a la porteria de nivell a punt.

5. Luis Enrique i el seu rol, i el seu paper, i el seu lideratge, i la seva capacitat de cedir tindran de nou un pes determinant aquesta temporada. La figura de l'entrenador, qüestionat primer i, aclamat més tard, tindrà un pes específic i, recordem-ho, també la del nou capità, Andrés Iniesta, que compartirà l'honor amb Sergio Busquets, Leo Messi i Javier Mascherano.

6. No té el rol de capità, però la figura de Gerard Piqué és realment important. Un futbolista d'aquells que fan la diferència i, que quan està en forma, el Barça ho nota i ho agraeix moltíssim. És clau que se senti bé i continuï agafant galons.

7. Faria il·lusió que pugessin al primer equip jugadors del planter, que la Masia recuperés el pes que va tenir, que el Barça B tornés a fer una bona temporada. I no només el filial, sinó tots els equips formatius. Tant de bo el tret diferencial esportiu més gran, que és la irrupció del talent de casa amb l'ADN incorporat, torni ben aviat a ser font d'estrelles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)