Opinió

Menys confiances

El Madrid,
ara en construcció, té un gran equip i serà, segur, el rival a batre

El Barça va donar per finalitzada la pretemporada en el partit del trofeu Joan Gamper contra la Roma. Va acabar guanyant 3-0 amb gran facilitat, i Messi i Neymar van demostrar que havien tornat de les vacances en un nivell més que òptim de forma i amb ganes de seguir guanyant títols. Una llàstima les galteres del brasiler, que faran que es perdi, segur, els tres primers partits oficials de la temporada –avui contra el Sevilla en la supercopa d'Europa i els dos de la supercopa d'Espanya contra l'Athletic Club–. Fins al dia del Gamper, però, la majoria d'anàlisis que s'havien fet sobre els amistosos de l'equip no eren del tot positives. No negaré que s'havien encaixat massa gols a pilota aturada i que en els partits de la gira americana i a Florència va faltar efectivitat al davant, però el joc mostrat per l'equip no podia degenerar en cap alarmisme. De cap de les maneres.

Les pretemporades, sobretot, són per posar a to els jugadors en l'aspecte físic i no convé extreure gaires conclusions de segons quins resultats. Alguns gols encaixats es poden deure a la falta de concentració pel cansament acumulat o per falta de tensió, un aspecte que segur que desapareix quan ja hi ha títols en joc. Els jugadors del Barça no han oblidat els conceptes defensius que tan bé van funcionar la temporada passada i sense el trident al complet no tenia gaire sentit preocupar-se per una suposada falta de gol.

Tot això ve a tomb perquè em fa la sensació que alguns ja s'estan fregant les mans amb els últims resultats que ha tingut el Real Madrid en la pretemporada, contra el Bayern de Munic en la final de l'Audi Cup i contra el fluix Valerenga noruec. Seria una errada pensar que per dos partits sense marcar als blancs els falta gol, perquè no hem d'oblidar que van jugar sense Cristiano Ronaldo i Benzema, els seus golejadors. A diferència del Barça de Luis Enrique, el Real Madrid ara mateix és un equip en construcció, però estic convençut que serà el rival a batre tant en la lliga com a Europa. El tècnic asturià i el mateix Pep Guardiola no fa gaires dies han recordat que per guanyar títols s'ha de tenir una bona defensa, i en això sembla que està posant més èmfasi el nou tècnic madridista, Rafa Benítez, a qui no es veu gens preocupat per la falta de gol. Ell sap que amb la quantitat de talent que té a la seva plantilla els gols arribaran. I també les ocasions.

Ara el que el preocupa més és dotar l'equip d'una seguretat que en temporades anteriors no tenia. Potser ara rematen menys a porteria, però també li generen menys ocasions. No he pogut veure tots els partits del Madrid d'aquesta pretemporada, però alguns companys de redacció que sí que ho han fet m'han dit que se'l veu un equip ordenat i més sòlid que el d'Ancelotti. I això és el que ha de preocupar el Barça. Tan ridícul em semblava dubtar dels blaugrana com ara dels madridistes. Així que, menys confiances.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)