Opinió

Tornejos d'estiu

Els mítics Carranza, Teresa Herrera...
han perdut importància

Ja fa uns anys que les pretemporades han canviat. Per guanyar diners has de fer partits a l'estranger amb permanències de dies que afecten els entrenaments en aquesta fase de preparació. Fins i tot els equips grans no renuncien a aquesta font d'ingressos. Continua fent-se la presentació oficial de l'equip en el seu torneig. Els mítics Carranza, Teresa Herrera... han perdut importància i es va passar del format de quatre equips a un sol adversari. Curiosament, no depèn tant del rival, sinó de com està l'equip local. Així vam veure en el Gamper més de 90.000 espectadors –molts turistes– contra una discreta Roma que va perdre 3-0 amb un trident espectacular encapçalat per un gran Neymar, que es perdrà les supercopes per unes incòmodes galteres. En canvi, l'Espanyol jugava el seu Ciutat de Barcelona amb gairebé 15.000 assistents i això que el rival era el Betis, que arrossega una munió de seguidors. En l'empat a un, guanyat pels locals en els penals, va destacar el jove porter local Pau López (20), la confirmació de Duarte i les bones maneres d'Hernán Pérez, entre d'altres. Marcos Asensio és un jove jugador mallorquí fitxat pel Madrid, que aniria molt bé als periquitos, si els el cedissin. Dani Ceballos, del Betis, va mostrar la seva gran qualitat tècnica. Aquests partits serveixen també per presentar aquests joves futbolistes que busquen l'oportunitat de demostrar als seus entrenadors que poden comptar amb ells. Oliver Torres és un jove jugador de tècnica depurada de l'Atlético de Madrid que va demostrar l'any passat al Porto la qualitat que atresora. És el substitut natural d'Arda Turan. Ha sorprès la falta de finalització d'un Madrid que encaixa pocs gols, però que no en marca. Tenien les baixes importants de Cristiano i Benzema, però no és normal que contra l'equip noruec que l'any passat el Barça va golejar
(2-7) els blancs empatessin (0-0). Aquí tenim la sort de tenir Pedro, un grandíssim jugador que demostra la seva professionalitat i que decidirà el seu futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.