Opinió

El patiment habitual

L'esperança
de tot plegat és, sempre,
el planter

La pretemporada que està fent el RCD Espanyol no és per ser del tot optimistes amb vista al curs que arrenca al setembre. L'equip va arribar al partit de presentació davant de l'afició, en el trofeu Ciutat de Barcelona, havent guanyat només un equip d'entitat, el Colònia (0-2). A Cornellà, contra el Betis, l'artilleria no va estar gens fina tot i que hi va haver moments que els de Sergio González van controlar bé el partit. Una nota positiva, això sí: la bona actuació que està tenint el garrotxí Pau López sota els pals durant aquest mes d'agost fa pensar que el relleu de Kiko Casilla està garantit.

Sembla que en Pau serà l'home que Tommy N'Kono veu com a substitut del porter d'Alcover. Senzill, treballador, i amb una joventut envejable quan ja s'ha fet un forat a l'elit del futbol espanyol. Per tant, té marge per millorar i créixer, i al costat d'un mite com N'Kono la progressió està garantida. Aquesta serà la seva temporada; n'estic segur, per molt que Francesco Bradi vulgui trepitjar-li els talons! Però el jove porter té tots els números de viure una temporada complicada. Els periquitos estan avesats a patir, i enguany no sembla que canviïn les coses. El club sap que no pot estirar més el braç que la màniga a l'hora de reforçar l'equip, i per molt que arribin ingressos per traspassos aquests diners s'han de destinar, sobretot, al pagament del deute. Per tant, el club treballa, permanentment, havent de trencar un cercle viciós a causa del mal estat històric de les finances de la institució.

L'esperança de tot plegat és, sempre, el planter. Els blanc-i-blaus tenen un dels futbols formatius més productius del país, i amb temporades més o menys productives, tenen marge per buscar entre els joves de la casa els recanvis pel primer equip. El problema, però, és que la pressió que tenen quan debuten a la gespa de Cornellà és sempre asfixiant, havent d'aguantar el tipus perquè l'equip no pateixi a final de temporada. És, segurament, una de les grandeses (i alhora misèries) de l'entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)