Opinió

Toc d'atenció

Potser hem d'entendre que encara
no estem bé i que la pretemporada no ha sigut l'adequada, atès tot el que ha passat en
el 2015

El Barça ha perdut la final de la supercopa d'Espanya i ho ha fet de forma clara, cosa que ens fa mal per la derrota en si i perquè no hi estem acostumats. Aquest equip va aconseguir l'any passat capgirar una situació molt complicada i guanyar tos els títols en joc, el famós triplet, i ara perdre per 5 a 1 ens costa d'entendre i d'acceptar. Però potser hauríem d'analitzar què ha passat, en lloc d'intentar buscar arguments diguem-ne poc objectius.

He llegit uns quants diaris i escoltat molts comentaris al voltant de la supercopa que el Barça ha perdut davant el Bilbao i, sincerament, penso que jo he vist partits diferents. De fet, penso que no aniria malament fer un repàs de tot el que ha succeït des del gener d'aquest any per entendre què ha passat, on som i cap on anem. Em sembla que tots hauríem de fer un esforç per entendre que el que ha passat en aquesta pretemporada, no només en la supercopa, és conseqüència del que aquest equip ha viscut en aquest any 2015.

El Barça al gener es trobava en una situació molt complicada per diferents motius: l'equip no estava jugant bé, els nous fitxatges no acabaven de funcionar al nivell desitjable, Luis Enrique no trobava la clau per fer funcionar l'equip, i això era qüestionat; es va dir que Luis Enrique no tenia bona relació amb Messi, el DT era acomiadat, el Barça i l'actual president, Bartomeu, es trobaven en una situació complicada amb la justícia, el Barça havia sigut castigat sense poder fitxar fins al gener del 2016. Tot això va provocar que el president declarés la seva intenció de convocar eleccions anticipades. Durant els mesos següents, l'equip de Luis Enrique va fer un esforç increïble, liderat per Messi, per capgirar-ho tot plegat i intentar que afectés al menys possible el soroll del famós entorn. L'entorn, mentrestant, treballava per intentar guanyar unes eleccions que es presentaven molt dures. Cada setmana sortien noms de possibles precandidats, directors esportius i jugadors. És a dir, estàvem dins d'una bogeria constant que, moltes vegades, feia que diferents mitjans diguessin coses totalment contràries.

Tot plegat, per desgràcia, es va complicar en els últims dos mesos (conseqüència electoral) abans de la finalització de la temporada. Sortien notícies que deien que un jugador no tenia bona relació amb l'actual directiva i que segons qui guanyés podria demanar marxar del Barça, etc. L'equip va fer un esforç impressionant per aconseguir guanyar-ho tot, però, com era d'esperar, això tenia un preu, i el cansament físic i psicològic va ser brutal. Si a això hi ajuntes que alguns van haver de jugar la copa Amèrica, imagineu-vos-ho.

Després volem fer una volta pels Estats Units i davant rivals molt potents (potser massa aviat) i quan tornen han de jugar un Gamper, una supercopa d'Europa i una supercopa d'Espanya a dos partits, i començar la lliga diumenge. I els nous fitxatges no poden jugar fins al gener. Potser hem d'entendre que encara no estem bé i que la pretemporada no ha sigut l'adequada, atès tot el que ha passat en el 2015. Toc d'atenció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)