Opinió

Una segona de primera?

No era cap mala idea deixar la primera i la Champions per al bar i tenir futbol en obert de segona a casa

És el lema –sense l'interrogant, és clar– que ha triat l'empresa que ha adquirit en exclusiva els drets de la segona divisió A i que n'emetrà tots els partits. Un lema que, amb orgull –vull pensar que sincer–, han assumit també la majoria de clubs protagonistes, que n'han fet difusió a través de les xarxes socials. Es veu que la intenció de Movistar+ és potenciar la categoria i oferir retransmissions amb molts recursos i càmeres. I els clubs, és clar, veuen la possibilitat que el seu producte tingui més sortida, amb la qual cosa s'entenen les seves expectatives ara que acaba de començar la competició. És innegable que per al Numància, l'Albacete, el Mirandés o la Ponferradina, sense cap televisió que oferís els seus partits, el panorama canvia molt. Perquè, fins fa ben poc, era una excepció que el seu partit fos televisat, i tot just fa quatre dies que es podien seguir per internet, amb aquell invent de la LFP (LaLigaTV) que tan poc ha durat.

A casa nostra, però, estàvem acostumats a una altra cosa. Tinc record des de ben petit de veure partits de segona per Televisió de Catalunya –feia 27 anys, segons recorda Jordi Sunyer– i, de cop, ens quedem sense futbol en obert i de franc. I en català, és clar. I això que veníem d'una temporada en què era tan habitual veure el Girona, el Llagostera, el Barça B i el Sabadell que fins i tot algú s'atrevia a criticar TV3 el dia que havia de mirar un partit per internet. Massa ben acostumats.

Potser sí que serà una segona de primera, però no tinc gens clar que en sortim afavorits, almenys a Catalunya. Posar Esport3 era molt fàcil. El servei de pagament no el tindrà tothom, per més que la segona A formi part d'un paquet conjunt. No són pocs els que prefereixen veure al bar el partit del Barça (o del Madrid), que era al capdavall el que feia decidir si pagar per veure futbol a casa. Perquè, no ens enganyem, la majoria s'ho fan instal·lar per veure el futbol però pensen en el Barça. I no era cap mala idea deixar la primera i la Champions per al bar i tenir futbol en obert de segona A a casa. Ens haurem de conformar amb la segona B, cosa prou benvinguda per al futbol català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.