Opinió

Barça, més que un club de futbol

S'ha d'impulsar amb força el planter de cada secció i generar talent de casa

1Moltes vegades diem que el Barça és que més un club, també perquè no som només un club de futbol, sinó perquè tenim seccions. La secció de bàsquet, la d'handbol, la d'hoquei, la de futbol sala i la resta d'amateurs ens han donat un munt de títols i d'alegries, uns equips que fan Barça, que ens fan més forts i plurals, que quan el futbol no rendeix també pal·lien els mals d'aquella temporada. Tenim autèntiques llegendes multiesportives, moltes d'elles fetes a casa. A més, el Palau, ha estat, és i serà un dels vivers més grans de barcelonisme.

2Arreu de Catalunya s'ha vist el paper del Barça en les anomenades seccions com un superequip que tot ho abarca i on no arriba la capacitat mateixa de la gestió, hi arriben els diners que posa el club per sufragar qualsevol fitxatge, fent així una competència deslleial a uns equips que, llavors, no poden plantar cara en igualtat de condicions. Certament, tenen raó, ja que el Barça fa servir la seva força per sobredimensionar els ingressos propis de cada esport, i dóna així uns recursos extra. Cal posar-ho en qüestió, cal replantejar-se com redefinir-se.

3Segurament, la solució per als amants dels esports i del Barça no sigui igualar a la baixa els pressupostos amb la resta de clubs de bàsquet, d'handbol, d'hoquei i de futbol sala, sinó generar més ingressos propis, donar-los més vida. L'ideal seria que cada esport es regulés de forma pròpia, aprofitant les sinergies magnífiques que dóna un equip de futbol líder a Europa. Hi ha mil opcions que cal explorar, cal ser atrevit.

4La proposta més sostenible és impulsar amb força el planter de cada esport i, d'aquesta manera, generar talent des de la base. És aquesta la fórmula més econòmica i estimulant per crear un model propi esportiu. És aquesta una tasca a mitjà termini, però la que garanteix un model d'èxit i de més futur.

5Per guanyar competitivitat fóra bo que el Barça apostés de manera decidida per la creació de lligues europees, en les quals els equips blaugrana s'enriquirien jugant de habitualment amb la resta de grans d'Europa. Això generaria un cercle d'ingressos, de notorietat i d'il·lusió més elevat. Segur que no serà senzill, segur que hi haurà mil traves, però és el Barça el club més interessat a fer-ho realitat, així que cal buscar còmplices i treballar-hi.

6El més lògic seria transformar el model actual de seccions, que ha tingut un gran resultat, però que sense l'ajuda del futbol no seria sostenible, cap a un model autònom, amb gestió pròpia i liderat per les autoritats de cada esport. Sortosament, ja tenim bona part de la feina feta, però per apuntalar els altres equips del Barça, perquè no siguem només un club de futbol, s'ha de dotar cada esport d'una estructura forta i robusta, amb una mirada nova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)