Opinió

Suplir Karabatic

El Barça fitxa un dels grans de l'handbol, torna a aspirar a tot i, de passada, debilita el Kiel. Per treure's el barret

Quan el Barça dóna per feta la marxa de Karabatic, posa quatre noms sobre la taula. Momir Ilic, del Veszprém; Filip Jicha i Domagoj Duvnjak, del Kiel, i Mikkel Hansen, del París Saint Germain. De fet, París va ser la primera aturada. Conversa amb el jugador danès durant el mundial de Qatar. Proposta en ferm. “Si Karabatic es queda al Barça, jo vinc amb vosaltres”, va ser la resposta del jugador, ex del club blaugrana i una de les grans estrelles de l'esport mundial. La resolució, Karabatic al PSG i Hansen renovat fins al 2019. Era la prioritat, però les altres negociacions ja estaven en marxa.

Pel que fa a Domagoj Duvnjak, estrella de Croàcia i baluard del Kiel, agradava molt al cos tècnic. Resolutiu en atac, bon defensor, caràcter guanyador i, sobretot, domini de les transicions. El córrer. Duvnjak va acabar la temporada passada a l'hospital. Patia esgotament físic. I el Barça va proposar-li un altre ritme. Centrar-se en Europa i l'avantatge de jugar una lliga menys competitiva. Però el Kiel es va tancar en banda. A Alemanya no hi ha clàusules. Ni parlar-ne.

A Hongria, Momir Ilic li preguntava a Laszlo Nagy i Cristian Ugalde per Barcelona. No pel Barça, que el coneix prou bé, sinó per la ciutat i l'idioma. El serbi tenia decidit jugar al Palau i l'acord era un fet. Tres anys de contracte. El Veszprém, però, va jugar bé les seves cartes i, després de rascar-se la butxaca, va fer-lo canviar d'opinió. Ilic va quedar-se a Hongria.

Jicha, en canvi, ho va tenir clar des d'un primer moment. Als 33 anys, no volia seguir a Alemanya, ni jugar dos partits de la màxima exigència per setmana. A més, males decisions econòmiques li feien assumir un deute difícil de pagar amb el seu actual contracte. A Can Barça van intuir que aquesta debilitat podia ser un avantatge a l'hora de negociar, i van exhibir la voluntat del jugador com a primer argument per convèncer un Kiel que, tot i els esforços per retenir el seu capità, va acabar perdent la partida. El Barça fitxa un dels grans de l'handbol, torna a aspirar a tot i, de passada, debilita un potentíssim Kiel. Per treure's el barret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)