Opinió

La setena W

El Barça juga aquest vespre.
I demà en podran llegir la crònica en aquest diari

El FC Barcelona juga aquest vespre (20.30 h) el primer partit de lliga a casa, contra el Màlaga. I demà en podran llegir la crònica en aquest diari. Com la de l'Espanyol, avui, no fos cas que algú hagués de donar lliçons...

Suposo que a les facultats de periodisme deuen haver inclòs una setena W en la teoria segons la qual cada notícia inclou, en una frase, o dues com a molt; qui (who), què (what), on (where), quan (when), per què (why) i com (how) fent referència a la lletra inicial –en el com hi és inclosa– de les preguntes la resposta de les quals ens permetria conèixer el fet.

I la setena? No s'hi han fixat, en els esports del TN o de qualsevol butlletí radiofònic, que, abans de completar la frase que encapçala la notícia (lid), ja ens han deixat clar que podrem seguir l'esdeveniment en directe mitjançant el seu canal? Fins i tot abans de saber contra qui juguen, o a quina ciutat es fa el sorteig d'una competició intranscendent fins al mes d'abril. Vinga enviats especials, vinga a repetir-ho, vinga analistes que no es mullen ni quan van a la platja –la de la germana d'un jugador de bàsquet en els amistosos de la selecció és de traca.

Dilluns vaig posar el canal esportiu de la televisió pública catalana, cap a les vuit. No es van cansar de repetir que Usain Bolt era un crac, que era un espectacle. Quin crac, quin espectacle. L'endemà dels 200 deuria ser massa després que un càmera en Segway atropellés el jamaicà. La notícia anterior era la de l'expulsió de Nibali de la Vuelta, sense dir ni qui havia guanyat l'etapa, ni qui era el líder de la general ni quin paper hi feien els tres catalans (ara dos, ja). Després, van resumir la cursa d'automobilisme que passa davant els informatius –com un partit de la prèvia de la Champions– del dia abans en un minut. Després, ja es van poder esplaiar amb la roda de premsa de comiat de Pedro, vista des de tots els angles possibles. I encara ha de començar Crackòvia... Quins cracs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)