Opinió

Qui guanyarà el mundial de rugbi?

La secessió d'Escòcia causaria un daltabaix menor que el que hi haurà si Anglaterra cau eliminada

D'aquí a 20 dies començarà la copa del món de rugbi 2015, que es disputarà a Anglaterra. Les 20 millors seleccions del planeta s'enfrontaran en quatre grups de cinc equips cadascun, dels quals només els dos primers de cada grup passaran a la següent fase. En aquesta edició, l'anomenat grup de la mort estarà integrat pels amfitrions més Austràlia –dues vegades campions–, Gal·les, Fiji i la sorpresa: Uruguai.

Les travesses són poc originals. Els favorits segons les cases d'apostes britàniques són els sempre poderosos All Blacks de Nova Zelanda, els amfitrions, els Springboks sud-africans, els Wallabies australians i Irlanda, en aquest ordre.

Qui no es creu aquests pronòstics és la llegenda australiana George Smith, actualment jugador del Bath anglès. Amb 111 partits amb la selecció d'Austràlia a les seves espatlles, Smith és una veu autoritzada. Acaba de fer unes declaracions a la premsa britànica que han provocat un tsunami ovalat. Segons l'australià, qui es classificarà per a la segona fase de la copa del món en el grup de la mort no serà ni Anglaterra ni Gal·les, sinó els Wallabies com a primers de grup, acompanyats de... Fiji!

Us imagineu, la selecció d'un remot arxipèlag d'Oceania, de menys d'un milió d'habitants, passant la mà per la cara als creadors del joc i amfitrions de la copa del món, en la fase de grups? Crec que la independència d'Escòcia causaria un daltabaix menor que el que es produiria si Anglaterra caigués eliminada del mundial tan aviat. Del que sí que podem estar segurs és que serà un campionat apassionant, amb uns quants catalans participant-hi. Per si de cas, apostaré uns quants euros per Fiji, no fos cas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)