Opinió

Moment per a la diplomàcia

El Barça s'ha de queixar de les actuacions poc o gens encertades i lluitar, però ho ha de fer amb diplomàcia efectiva

En quatre partits n'hem tingut prou per veure que hi ha una mà negra que ha decidit que aquest any no guanyarem res o, almenys, no guanyarem tant. Això, en altres paraules, pot ser el resum de molts analistes que escriuen a diaris, són tertulians en programes radiofònics o surten a programes de televisió. Alguns, pocs, han recordat que venim d'una pretemporada que potser no ha estat gaire encertada. I la temporada passada va ser molt dura, especialment per als jugadors, i això també afecta el rendiment i els resultats. També és cert que tots els equips volen guanyar el Barça i fan tot el possible per aconseguir-ho aplicant la força, els ànims i l'estratègia que faci més mal a l'equip blaugrana. Què podem fer?

Sí, és evident que els col·legiats han comès errades de certa preocupació, ja que, segons el tipus i el moment de les decisions, poden decidir un partit. Fins ara hem pogut guanyar els dos partits de lliga (la derrota de la supercopa és culpa nostra), però també és cert que ens ha costat car en forma de lesions i que els seus causants han continuat al camp i fent el mateix. Això és així i no crec que ningú digui el contrari. Dit això, ara toca veure què podem fer si no estem d'acord amb tot plegat. Què ha de fer el Barça, què pot fer i què convé més fer segons els factors o circumstàncies que envolten actualment el club. Vull recordar que la junta directiva en general i el president en particular han de vetllar pel Barça i ho han de fer amb cura i responsabilitat, buscant sempre el millor per al club en cada moment.

I, en quin moment ens trobem ara? Doncs ara estem en una situació en què la junta hauria d'estar treballant per recuperar la bona sintonia amb les institucions més importants del món del futbol i que, al final, són les que manen, ens agradi o no. Ens trobem en una situació en què qualsevol moviment o acció poc estudiada o planificada pot trencar qualsevol apropament de caire diplomàtic. Ens trobem en un moment decisiu per a Catalunya en què el Barça ha d'intentar deixar clar la seva catalanitat i la seva globalització sense sortir de la legalitat i respecte a les institucions esportives, en general, i futbolístiques, en particular, d'Espanya, Europa i la resta del món. És a dir, ha d'anar amb cura i pensar molt bé com fer les coses perquè el club no surti perjudicat en cap moment i així garantir la seva supremacia mundial (la millor manera de defensar els seus principis i tenir força davant les institucions).

Sí, per descomptat, el Barça s'ha de queixar de les actuacions poc o gens encertades i lluitar, però ho ha de fer amb diplomàcia efectiva. Una bona manera podria ser proposar canvis estructurals o tecnològics que ajudin perquè no torni a passar. Hem de recuperar la nostra imatge en les institucions, continuar sent els millors del món i sortir dels jutjats. Esperem que l'actual junta i el president ho aconsegueixin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)