Opinió

Qui ho hagués dit

Dafne Schippers ha arribat
al món de
la velocitat sense
haver estat mai una especialista

Usain Bolt, Mo Farah o Ashton Eaton han estat els subjectes de les oracions sobre el mundial d'atletisme que s'ha celebrat a Pequín. Amb tot el mèrit, els tres atletes han estat els protagonistes majúsculs d'un campionat que també ens ha aportat nous noms. I, des d'aquí, vull fer una menció especial a un d'aquests protagonistes. En aquest cas, una d'aquestes protagonistes. L'holandesa Dafne Schippers.

Campiona del món en els 200 metres llisos, amb rècord dels mundials i millor marca europea de tots els temps, va ser capaç de superar les velocistes jamaicanes Elaine Thompson i Veronica Campbell-Brown. Traduït, vindria a ser que va fer allò que només uns privilegiats poden aconseguir. Però no va quedar aquí. Uns dies abans, en la final dels 100 metres, només va ser superada per la també jamaicana, i reina dictatorial de la distància, Shelly-Anne Fraser-Pryce.

Totes aquestes marques i èxits, però, tenen un punt de “casual”. Dafne Schippers ha arribat al món de la velocitat punta sense haver estat mai una especialista en la matèria. De fet, fa només dues temporades, dos anys, 24 mesos, que ha decidit convertir-ho en la seva especialitat. I ja té la tercera millor marca de la història. El seu món, la seva realitat, la seva formació, ve de l'heptatló, en el qual fa només quatre dies aconseguia medalles i
èxits per a Holanda en els mundials i europeus en categories inferiors. És campiona d'Europa i del món juvenil d'heptatló, i és també bronze mundial en edat júnior. Uns èxits que no camuflaven uns registres extraordinaris en les proves de velocitat. Marques fora del comú per a una atleta de la seva edat i la seva formació. Per això, va començar a provar els 100 i 200. Fins que va arribar el moment de decidir-se. “En l'heptatló sempre he tingut problemes i lesions als genolls, i això m'ha frustrat. Estic contenta amb la meva decisió. Els 100 i 200 metres van més d'acord amb la meva naturalesa.” En només dos anys, aquesta naturalesa, sumada a una capacitat de sacrifici impressionant, l'ha convertit en un referent, històric, de la velocitat mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)