Opinió

L'èxit de la campanya ‘Guanyarem'

El ‘Guanyarem' que ens ocupa aquí va més enfocat al duel contra el Madrid

La campanya impulsada per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), en què esportistes de renom feien un “gest de complicitat amb la gent del nostre país en un moment històric” ha estat tot un èxit. Esportistes de la talla de Kilian Jornet, Natàlia Via-Dufresne, Núria Picas, Albert Miralles, Gervasi Deferr i Aleix Espargaró s'hi han sumat aixecant el polze per mostrar el seu suport a la iniciativa.

També el món de futbol s'hi ha significat mostrant-hi les cares més conegudes, com les de Xavi Hernández, Puyol, Piqué, Tamudo, Sergio García, Johan Cruyff i els presidents del Barça i l'Espanyol, a banda de molts d'altres que també s'hi han afegit. No cal pensar gaire per adonar-se'n que no tots ells comparteixen una ideologia comuna que vagi més enllà d'enfortir l'esport català i que ni de bon tros tots han calibrat les connotacions polítiques que significa adherir-s'hi. Però en qualsevol cas, una forta representació de l'esport català ha fet un gest positiu.

Però el Guanyarem que ens ocupa aquí va més enfocat al partit d'aquesta tarda a Cornellà-el Prat entre l'Espanyol i el Real Madrid. Aquí sí que es necessita un gest de complicitat de la gent, que segur que no fallarà, i aixecar el dit polze molts cops per guanyar el temible equip de Rafa Benítez. Ja toca, fa massa temps que no es guanya el Madrid en la lliga, des d'aquell gloriós 2-1 a Montjuïc amb la vaselina de Tamudo. Cal prémer l'accelerador per tornar-ho a fer. Cal trencar amb l'estadística que diu que al nou estadi encara no s'ha pogut guanyar encara ni el Barça ni el conjunt blanc.

Avui, l'espanyolisme retrà un merescut homenatge al mite Raúl Tamudo, un cop s'ha retirat oficialment del futbol. Serà un dia molt especial per a ell i per a tots els seguidors que vagin a l'estadi.

Els astres sembla que s'alineen perquè la d'avui sigui una jornada per al record i l'Espanyol faci bo allò del Guanyarem el Madrid per embolicar com cal el post 11-S.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)