Opinió

En el mundial de rugbi sense equip propi

En el mundial d'Anglaterra hi ha uns quants equips amb flaire catalana

Els catalans encara haurem d'esperar un temps per competir internacionalment amb les nostres pròpies seleccions. Tanmateix, el mundial de rugbi que s'està disputant a Anglaterra ens ofereix unes quantes alternatives amb components catalans per tal de triar una selecció i gaudir amb els seus partits. No és el mateix, ho admeto, però qui no es conforma és perquè no vol.

Comencem pels que tenim més a prop, la selecció francesa. Els blaus compten amb dos catalans a les seves files: el talonador ceretà Guillem Guirado i el mític pilar perpinyanenc Nicolas Mas, el capità de la USAP campiona del Top14 el 2009. Mas continua en un estat de forma envejable, i ho va demostrar amb un assaig magnífic en el primer partit de la selecció del gall en el mundial, el proppassat dissabte.

L'altra selecció amb un català a les seves files és Irlanda. Jordi Murphy va néixer i créixer a Barcelona fins que la família va tornar a l'Illa Maragda quan ell tenia 11 anys. És un fan absolut del Barça.

També trobarem llinatges catalans als teros uruguaians, com Santi Gibernau i el capità Andrés Vilaseca. L'Uruguai té un encant addicional: la majoria de l'equip el formen jugadors amateurs, i juguen d'igual a igual amb professionals que cobren sous astronòmics. Respecte i admiració. Així eren els argentins que van assolir la tercera plaça del podi del mundial del 2007.

Els pumes argentins són precisament l'altra selecció amb accent català. Hi trobem el fantàstic ala Horacio Agulla, els germans Bosch i Lucas Noguera.

El cas més divertit de tots, sense dubtes, és el de l'estrella sud-africana Bryan Habana, que està disputant el seu tercer mundial. Per trobar les seves arrels catalanes ens hem de remuntar fins a cinc generacions, quan el primer Habana va embarcar des de Catalunya cap al con sud del continent africà, el 1871. Les arrels catalanes són velles i llunyanes, però el cas és que la família Habana encara avui s'enorgulleix dels seus orígens catalans, especialment el pare de Bryan, Bernie, també jugador de rugbi en els anys vuitanta.

O sigui que ja ho sabeu, Catalunya no figura en la llista de les vint seleccions que es diputen la copa del món de rugbi 2015, però teniu uns quants equips amb flaire catalana per prendre partit i gaudir d'un esdeveniment fantàstic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)