Opinió

El govern de la pilota

La directiva del Vészprem
és coneguda per prendre decisions que es desmarquen de la lògica

L'esport, massa sovint, es torna incomprensible. Embogeix. Ja sigui per interessos de tot ordre, per egoismes dels seus directius o per la feblesa d'una mirada que només sap veure el marcador. El resultat és que els dirigents, i garants de la grandesa dels clubs, acostumen a vorejar el ridícul amb les seves decisions. I aquest és el cas del Vészprem hongarès. El rival del Barça Lassa d'handbol en la final de la passada final a quatre de Colònia ha decidit destituir el seu entrenador, l'exjugador del drdream team Antonio Carlos Ortega, després d'encadenar dos partits sense guanyar.

Ortega era en boca de tothom fa tot just quatre dies. Formava part d'un selecte club de tècnics que dominaven el panorama internacional. Era un dels entrenadors de més prestigi en l'àmbit mundial i liderava un Vészprem que aspirava a tot. El club hongarès, al qual va arribar la temporada 2012/13, procedent de l'Antequera, acumulava tres doblets consecutius, lliga i copa, amb ell a la banqueta. Però el gran objectiu, la lliga de campions, seguia intacte. Les millors senyals que et deixa un entrenador sovint són en el creixement de l'equip. I el Vészprem n'era un clar exemple. Cada temporada, un pas més. Quarts de final, semifinals i finalment la final de la Champions. El proper pas, era la victòria. I per això l'equip hongarès havia confeccionat un grup de primer nivell. Però res d'això ha estat possible. Una derrota en la final del mundial de clubs contra el Fuchse Berlín i un empat en l'estrena de la Champions més exigent de la història han precipitat la decisió de la junta directiva del Vészprem, coneguda per prendre decisions que es desmarquen de la lògica esportiva.

En aquest sentit, cal remarcar les paraules del capità i símbol de l'equip i gairebé del país, Laszlo Nagy, a les xarxes socials: “Un dels dies més tristos de la meva vida...”

Queden moltes coses per aclarir, però d'altres ja estan clares. L'esport no pot sobreviure tancat als despatxos. I els clubs s'equivoquen si es pensen que estan per sobre dels vestidors. El govern, de la pilota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)