Opinió

Campanya de la por

El Barça jugarà la lliga espanyola, tranquils. I si ens fan fora, ells s'ho perden

Falta només un dia per a les eleccions més importants de les últimes dècades a Catalunya. Un 27-S en què ens juguem ser o no ser com a país i en què se celebrarà aquell referèndum del sí i del no que mai ens han deixat convocar oficialment. Ha estat una campanya en què els partidaris del sí han exposat tota una sèrie d'arguments a favor d'una Catalunya independent, mentre que els del no només han esgrimit por i amenaces. Que si els pensionistes catalans no cobraran la pensió, que si quedarem fora de la Unió Europea, que si en la nova república catalana l'atur arribarà a gairebé taxes del 40%... Vaja, l'apocalipsi total. Una d'aquestes últimes amenaces ha estat que el Barça no podrà jugar la lliga espanyola. Quina bajanada. Estan desesperats i no saben què dir.

Per començar, estic convençut que, si aconseguim la independència, el Barça –i també l'Espanyol– continuarà jugant en la lliga espanyola. La Federació Espanyola de Futbol serà la primera interessada en què el club blaugrana no desaparegui del mapa. La lliga perdria tot l'interès sense un Barça-Madrid. I com es podria fer? Doncs d'exemples n'hi ha molts. Només cal veure com l'Andorra juga la lliga espanyola i el Mònaco, la francesa. Ara hi ha gent, com el secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, insisteixen que no hi ha res a fer i que quedarem fora de la competició espanyola. És normal que ho digui, perquè és campanya i faran servir totes les eines barroeres que tenen a la seva disposició per intentar convèncer els ciutadans. Després, un cop passi la tempesta electoral, segur que l'escenari es veurà diferent. I si al final no ens volen, els principals perjudicats seran ells. Serà el moment de pensar a jugar en una altra lliga. Per què no podríem rebre una invitació de la Premier? O de la Ligue 1?

En tot cas, aquesta hipòtesi es pot considerar menor, perquè, a la llarga, tots els grans clubs han de tendir a una lliga europea. Ho explicava, per exemple, el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, en una entrevista recent a El Punt Avui: “Sóc molt culer, i el Barça jugarà la lliga europea, la Champions, que és la que ha de jugar un gran equip. Però també s'ha de destacar que els equips catalans tenen prou nivell per jugar en qualsevol lliga i hi haurà una lliga catalana extraordinària, tot i que al final hem de fer cap a una d'europea. Aquest és un tema que pot preocupar força gent, però si la lliga espanyola vol prescindir del Barça, els que hi perdran seran ells. També s'ha de recordar que el Mònaco està en la lliga francesa i l'Andorra, en l'espanyola. Al final es tracta d'arribar a un acord.”

Per tant, tranquils. Demà aneu a dipositar el vostre vot amb serenor, alegria i, sobretot, sense tenir cap mena de por de res ni de ningú. Com deia Nelson Mandela: “Que les vostres decisions responguin a les vostres esperances i no pas a les vostres pors.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)