Opinió

Pudor

El negoci s'ha menjat la pilota. De Blatter era difícil esperar res, però sap greu veure que Michel Platini també està enfangat

El programa Esport Club d'Esport3 va fer ahir una pregunta als seus espectadors: “Seria bo per al Barça que Blatter i Platini pleguessin?” La resposta va ser contundent: gairebé el 96% dels seguidors del programa van dir que sí, que volien que els presidents del futbol mundial i europeu deixessin els seus càrrecs. És clar. La FIFA té el club català lligat de peus i mans i la UEFA mareja amb les estelades. Doncs tots fora. D'entrada, el comitè d'ètica de la FIFA els ha suspès tots dos durant tres mesos, però no ha deixat clar si els farà fora també de casa i no els deixarà ni anar a un camp de futbol com va passar amb Luis Suárez o amb tots els nens de la Masia. També han sancionat el secretari general de la FIFA, Jérôme Valcke, i el vicepresident honorífic, el sud-coreà Chung Mong-joon. Les justícies americana i suïssa diran (totes dues hi estan a sobre), però es veu que han fet de tot: signar contractes contra els interessos de l'organització que representen, però a favor de les seves butxaques, assessoraments impresentables extraordinàriament ben cobrats, atribucions curioses dels mundials de Rússia i Qatar, entrades al mercat negre, comissions, pagaments per guanyar vots...

Sancionats Blatter i Platini, a la FIFA manarà de manera interina el camerunès Issa Hayatou, el vicepresident més veterà, que ja va ser sancionat pel Comitè Olímpic Internacional, del qual també era membre, amb motiu de la compravenda dels drets televisius dels Jocs Olímpics sota preu de mercat. A la UEFA, amb Platini fora de combat, tindrà els seus tres mesos de glòria l'espanyol Ángel María Villar. Sense comentaris. Pudor de passat, de present i de futur.

El negoci s'ha menjat la pilota. De Blatter era difícil esperar res, però sap greu veure que Michel Platini també està enfangat. Els més joves heu de saber que va ser un futbolista extraordinari, tres vegades guanyador de la Pilota d'Or, campió de l'Eurocopa amb França i d'Europa amb la Juventus de Torí. Elegant. Exquisit. Un servidor, que pensa que el futbol ha de ser dels futbolistes, també en la gestió, encara espera que es demostri que no és veritat allò de què se l'acusa. La UEFA presentarà un recurs. Esperem que el futbol torni aviat a la normalitat, això sí, fent un reset absolut.

La vergonya té tants efectes col·laterals que també toca, de molt a prop, els nens de casa nostra, més de dos mil el curs passat –encara sense quantificar l'actual– que no poden jugar a futbol a través de la Federació Catalana perquè la FIFA obliga al compliment d'una normativa ben pensada per posar fi al tràfic de nens, però horrorosa per a aquells que no tenen cap mena d'objectiu més enllà que el de practicar un esport i integrar-se al nou país que els ha acollit. El cas és tan greu que cal una intervenció immediata. Del món del futbol i del de la política. O no es treballa per evitar la discriminació per motius de raça, gènere, nacionalitat, religió, opinió política, estat civil, orientació sexual o discapacitat? Doncs en el futbol, també.

Xiulets a Piqué

Sense comentaris. Tenim pressa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)