Opinió

Minuts

Valverde acumula tants minuts en un any com Messi en quatre o James en set

És, la mesura del temps, un dels punts en comú de la
majoria de pràctiques esportives. El temps és or, diuen. I per això em va sorprendre la notícia (?) o el temps que van dedicar en els esports del TN al bàsquet: Lebron James es va fer una selfie amb aficionats, mentre el seu equip jugava un partit de pretemporada.

Abans de l'enèsima sorpresa de TVC –l'anterior va ser quan en un suposat informatiu d'esports es comptaven les vegades que Rafa Benítez repetia paraules en una roda de premsa, a l'estil Força Barça i el discurs de Núñez, fa més de vint anys, ja...– havia llegit una comparativa entre els minuts de competició de tres esportistes en l'última temporada: Valverde (ciclisme), Messi (futbol) i James (bàsquet). El murcià va disputar la seva primera prova aquest 2015 a Mallorca, el 29 de gener. I Llombardia era l'últim dorsal que va dur, el número 1 del rànquing UCI abans de tancar l'any a Abu Dhabi. 19.178 minuts en 87 dies. L'argentí, el curs del triplet, 5.601 en 68 partits, i el nord-americà, 2.493 en un més, 69 (l'últim va ser el de l'anell dels Warriors al Quicken Loans Arena, de Cleveland). Per arribar als minuts de Valverde, Messi ha de sumar els seus quatre últims anys comptant copa Amèrica i mundial, mentre King ha de recórrer a les set darreres temporades.

Sí, en bici van a roda i en futbol, Messi molts cops, van caminant. Cada disciplina requereix una precisió diferent. Però, també, podríem comptar també quants controls antidopatge passa cadascun dels tres. Marc Negre, ahir en aquest mateix espai, desmuntava un tòpic: el 2014, un 99% dels atletes i dels ciclistes no van fer trampes. I, de fet, el de Movistar va complir una sanció de dos anys (del 2010 al 12) per EPO. Dimecres, per això, rebrà la Medalla de Oro del Real Orden del Mérito Deportivo de mans del ministre d'Educació, Cultura i Esports. Si no fos perquè el mandatari és d'on és i de qui és...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)