Opinió

Pau López

Com pitjor jugui, més cal animar, i com més jove sigui, més paciència

El porter de l'Espanyol Pau López ha passat una setmana complicada. Després de la derrota contra l'Sporting, les xarxes socials van anar plenes de crítiques al jove talent gironí. Revisant el partit, sembla increïble que se'l faci responsable de res. En el primer gol, el xut de Halilovic va ser una rosca imparable i, en el segon, el rival l'afusella des del mig de l'àrea amb un xut sec per baix molt difícil de preveure. Els que van qüestionar la capacitat de Pau potser no recorden la seva actuació en el partit contra el València ni l'excel·lent copa del Rei que va protagonitzar l'any passat.

Arran de les crítiques, el jugador ha donat de baixa el seu compte de Twitter. Ara el Pau està amb la selecció sub-21, aïllat de les desconsideracions i amb el cap posat a ajudar l'equip a assolir els objectius de la temporada. Deixem-lo tranquil i donem-li suport, que amb ell hi ha porter de garanties per a anys. Una de les armes que té aquest Espanyol és la identitat, que els jugadors i els tècnics s'impliquin en el projecte més enllà del seu deure professional i alhora que l'aficionat s'identifiqui amb ells. I per aconseguir-ho calen més Paus.

Ara que el club ha aconseguit aturar el degoteig de baixes de socis que hi havia anualment des que es va inaugurat el nou estadi, caldria recordar com es pot mantenir l'equip a l'elit i, fins i tot, fer somiar la gent com l'any passat en la copa, amb un projecte d'inversió zero. Per fer-ho és necessària una complicitat que va més enllà de les fílies o fòbies cap a algun jugador.

Com va dir molt encertadament aquesta setmana un bon periquito, una bona afició ha d'estar sempre a l'altura de l'equip... Com pitjor jugui, més cal animar, i com més jove sigui, més paciència. Això és entendre com està construït el delicat vincle entre l'equip i la graderia.

És per això que si alguna cosa m'atreveixo a demanar a l'entrenador Sergio González és que no s'arronsi a l'hora d'apostar pels nois de la casa. Que hi insisteixi. Que no retiri la confiança a Pau, Duarte ni Víctor Álvarez, i que abans de decidir-se, pensi en positiu en el que poden aportar Raíllo, Mamadou i Joan Jordán.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)