Opinió

Xiulets a Piqué

Per cert, no he vist cap crítica a Ramos per haver-se esborrat dels dos partits amb Espanya

La selecció espanyola va acabar ahir a Ucraïna el seu camí cap a la fase de classificació per a l'Eurocopa de França. Ja tenia el passaport a la butxaca des de divendres passat, quan va golejar la dèbil Luxemburg, i Vicente del Bosque va alinear un equip suplent. Sense cap futbolista del Barça. Sense Gerard Piqué que, sabent que els convocats jugarien només un partit com a titulars, va preferir jugar el de divendres a Logronyo. Ho podria haver evitat pactant jugar el segon i estalviant-se els ja clàssics xiulets que rep cada vegada que juga amb la selecció espanyola en territori espanyol.

Però a Piqué li va la marxa. Ho ha guanyat tot i podria renunciar a jugar amb la selecció espanyola, però és guanyador, competitiu i vol continuar jugant. No li importa gens que el xiulin i continua donant-ho tot i més quan surt al camp. Sigui defensant els colors del Barça o els de la selecció espanyola. És un professional. A Logronyo, sense anar més lluny, va salvar una acció de molt perill a l'àrea de Casillas mentre rebia els xiulets dels aficionats als quals estava salvant d'encaixar un gol.

Tot plegat bastant surrealista. Tant que han estat ja uns quants futbolistes de la selecció espanyola els que han demanat que s'acabin els xiulets. I a les peticions s'hi han afegit els mitjans de comunicació. Curiosament, alguns mitjans de comunicació que han estat els principals responsables del que ha passat amb els xiulets a Piqué. Perquè el central del Barça és com és. Sempre ha estat clar i català. Mai ha amagat que com a bon culer que és des que va néixer, és antimadridista. I s'ha pres la rivalitat que hi ha entre els dos clubs com el que és, rivalitat. Amb ironia, moltes vegades. Tampoc no ha amagat mai que és partidari del dret a decidir que es reclama des de Catalunya.

De la mateixa manera que sempre ha manifestat el seu desig d'anar amb la selecció espanyola, només pot jugar amb aquesta. Ha estat així sempre, però des que un parell o tres de programes de televisió esportius –esportius per dir-ne alguna cosa– van fer campanya en contra seu per riure's obertament del Real Madrid han començat les xiulades al blaugrana. Això és així, com deia fa uns dies el gran José María García. I encara tenen la cara ara de demanar que s'acabin els xiulets. Per cert, no he vist cap crítica a Sergio Ramos per haver-se esborrat d'aquests dos partits amb la selecció espanyola. Es va infiltrar per jugar el derbi i estarà en condicions de jugar dissabte. Però no va anar amb el grup de Del Bosque. Ni una paraula. En canvi, xiulets per a Piqué, que pot sentir més o menys els colors de la roja, però sempre ha mostrat el seu compromís al camp. És el que té tenir un doble discurs en alguns mitjans, depenent de si un jugador vesteix de blanc o de blaugrana. Jo, de Piqué, els engegaria, però entenc que com a professional no ho faci.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)