Opinió

Algú ho havia de dir

Estem rodejats de corrupció en el futbol i en la política i la cosa ve de lluny

Fa temps que em fa la sensació que estem a les mans d'una colla d'aprofitats que han trobat en el futbol i la política la seva possibilitat de demostrar que són algú o simplement que tenen poder. Aquest tipus de personatges tenen l'habilitat de fer que molts altres caiguin en el parany del diner fàcil o la necessitat de poder. Estem rodejats de corrupció en el món del futbol i de la política a nivells que demostren que la cosa ve de lluny. I, per si no en tenim prou, ara apareixen personatges de caire populista que, a causa de la crisi en general i aquests aspectes citats prèviament en particular, tenen el terreny perfecte per fer-se notar i ho fan amb demagògia barata. Estem en un moment delicat i preocupant en general i la gent que en principi ens ha de portar a sortir de tot això s'ha mostrat incapaç i molt decebedora en les seves conclusions i/o explicacions. Utilitzant una frase prou coneguda: “Ho sento, però algú ho havia de dir!”

A què em refereixo? Doncs no és fàcil decidir per on començar a causa de la quantitat i gravetat dels fets. Avui em centraré en el món del futbol i la situació i/o actuació de la gent que dirigeix el present i futur d'aquest esport. La FIFA i la UEFA tenen la seva cúpula en entredit. Els mundials de Rússia i Qatar, escollits miraculosament, tenint en compte el seu poc atractiu futbolístic, estan sota sospita i sembla que no agraden a seleccionadors, jugadors i gent entesa. Si mirem més a prop, tampoc anem bé. El Barça es troba en una situació en què no pot fitxar fins al gener a causa d'un càstig conseqüència d'una norma que afecta i destrossa el futur de molts jugadors joves. I tot això per una denúncia anònima. Anònima els collons! Ja disculpareu el llenguatge, però és que em sembla que deixa molt clar el meu ànim i opinió sobre el tema. Sembla que els pares dels nens afectats per aquesta normativa volen denunciar aquest organisme i lluitar contra aquesta brutal bufetada que els han donat. Doncs sí, fan bé, personalment els dono suport, i em sembla que el Barça hauria de fer el mateix. Ara, per complicar-ho més tot plegat, ens trobem que necessitem fitxar a causa d'una lesió de llarga durada i la Federació Espanyola de Futbol, dirigida per Villar –possible futur president de la UEFA o la FIFA (tant se val!)– ens nega el dret que per llei ens toca. Increïble.

Hem de donar la volta a la truita i això només es pot fer desemmascarant tots aquests personatges i dient les coses tal com són. El Barça s'ha de deixar d'ambigüitats i d'insinuacions. El president ha de parlar clar i demanar explicacions, conseqüències i, arribat el cas, demandes. El Barça, com el ciutadà, ha de dir prou i demanar justícia i si no ens la donen ens hem de plantar. No podem acceptar la mentida i l'interès d'uns pocs com veritats absolutes. Fem el que hem de fer (defensar el Barça, defensar l'esport, defensar el futbol), dins de la llei, i veureu com ningú s'atreveix a fer fora el Barça de cap competició i encara li farem un favor al món del futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)