Opinió

Travesses de bojos en l'OK Lliga

El més cridaner de tot plegat és que tant el Barça com el Liceo, ja han perdut

Fer el ple al vuit en una travessa de l'OK Lliga és enguany una missió prou complicada, segurament força més complicada que altres temporades. Sóc conscient que generalment en els inicis de la competició acostumen a haver-hi més desajustos en els equips grans, més ímpetu en els petits que encara no han rebut tant i més sorpreses. Però aquest naixement de temporada és més que distret, de bojos. La llàstima és que el procés de regularització encara pendent de les jornades al complet per culpa del mundial sub-20 –no el podrien haver fet una setmana o quinze dies abans?–no ens permet acabar de veure la classificació en tota la seva dimensió. El més cridaner de tot plegat és que tant el Barça Lassa com el Liceo, els dos màxims aspirants al títol, ja han perdut. Els gallecs ja han encaixat dues derrotes. Els blaugrana es van estimbar dimarts passat contra el Voltregà 2-3 i el Liceo va sucumbir dissabte a la pista del Caldes (6-4), un equip acabat de pujar que encara no havia puntuat, circumstàncies que li afegeixen morbositat. Menció especial per a Xavier Rovira (2) i Roger Acsensi (2), l'internacional sub-20 titular durant tot el mundial de la seva categoria.

El Liceo es va situar líder dimarts a Maçanet de la Selva contra el SHUM i, en quatre dies, ja ha perdut el privilegi i sense virus CERH, l'equivalent en hoquei sobre patins al virus FIFA. Els únics equips invictes en la competició són el Noia, amb els cinc partits jugats, el Vic, amb 4 partits disputats en cinc jornades, i el Vilafranca, que demà completarà a casa contra el Barça el seu cinquè partit. Ja és curiós que els penedesencs rebin els blaugrana i que ells siguin els invictes. Sigui com vulgui, el líder és ara mateix el Vic amb 12 punts (4/4) i el partit pendent de la segona jornada a casa contra el Lleida. Els de Ferran Pujalte, campions de copa i subcampions de la lliga europea, no ho oblidem, apuntalen la tendència de les dues últimes temporades i, de moment, presenten amb fermesa la seva candidatura al títol quan la competició tot just acaba d'arrencar.

La tendència de sorpreses i partits igualats ben agraïts de l'OK Lliga es veu reforçada en aquest inici de curs amb la Lliga Catalana que va guanyar el Moritz Vendrell contra el Barça en les faltes directes i amb la copa Continental. L'Sporting Club va ser un rival complicat després de vèncer els blaugrana 2-0 en l'anada. El conjunt de Ricard Muñoz, però, va fer dissabte un cop de puny damunt la taula (5-1), va reivindicar la seva condició de millor equip d'Europa imposant el ritme que li convenia i va alçar el títol amb tot el mereixement després d'una setmana feixuga. El pròxim cap de setmana, precisament, tres equips catalans, el Barça Lassa, el Vic i el Moritz Vendrell –els mateixos que el curs passat– iniciaran la fase de grups de la lliga europea, esperem que sense haver de pair tantes sorpreses com en l'OK Lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)