Opinió

Pluja de gols al Camp Nou

Les cames no responien a les exigències i a la mobilitat que plantejava el rival

Set gols i podrien haver estat més, un fet que no és habitual en un partit de futbol. Els autors d'aquest espectacle van ser el Barça i un agosarat i valent Rayo Vallecano (5-2). De vegades, hi ha resultats que sorprenen, com que el rival va guanyar la possessió a tot un Barça que encara en podria haver marcat més tenint en compte les ocasions claríssimes de Rakitic, Suárez i Sandro en la primera part. Sí que va sorprendre, i molt, el baix estat de forma física de l'equip, gairebé el titular, llevat dels lesionats. La raó és coneguda: els partits de les seleccions. Menys Mascherano, a la banqueta, l'equip no tenia la frescor ni el ritme del seu rival i només les genialitats d'un gran Neymar, el gol que té Luis Suárez, el formidable partit de Bravo i l'aportació d'un bon Sergi Roberto van ser suficients per derrotar un bon Rayo amb una ferma aposta pel joc de toc i ofensiu. Sembla clar que Luis Enrique, que és qui coneix millor els jugadors, volia assegurar la victòria, però les cames no responien a les exigències i la mobilitat que plantejava el rival. Jugadors com Bartra, en gran forma amb la selecció, i el mateix Douglas, que va jugar uns minuts, podien donar oxigen a un equip que clarament va liderar Neymar amb una actuació estel·lar. Segurament el partit contra el BATE Borisov deuria influir. L'aspecte físic és fonamental per desenvolupar totes les habilitats dels jugadors i més en equips que disputen tots els títols per guanyar-los. Una bona notícia és la recuperació de Vermaelen, amb bons partits quan va participar, així com l'esmentat Douglas, que necessita confiança, com tots els jugadors. Es fa una mica llarga l'espera per a la incorporació dels fitxatges d'enguany i per a la de possibles fitxatges en el mercat d'hivern. Per cert, tothom parla, i amb raó, d'Arda Turan, però s'obliden d'Aleix Vidal, un gran carriler, ràpid, incisiu, que pot jugar tant de lateral com més avançat. En tot cas i amb les importants baixes que té el Barça, l'equip està empatat a punts amb el líder, per això és necessari disposar de tota la plantilla per guanyar novament títols.