Opinió

Assumint la responsabilitat

L'estadística confirma que Neymar ha fet un pas més d'ençà que Messi es va lesionar

Les portades després del partit contra l'Eibar van ser totes per a Luis Suárez. No podia ser de cap altra manera després de completar un trio de gols que va servir per capgirar l'inicial de l'equip basc i solucionar un duel incòmode decidit per la major qualitat dels blaugrana i per la inspiració dels seus millors jugadors. L'actuació de l'uruguaià, però, va eclipsar una mica la de Neymar, un futbolista que ha fet el pas endavant que tothom li reclamava d'ençà que Messi va caure lesionat contra Las Palmas al Camp Nou. Seves van ser les assistències del segon i el tercer gol i ara mateix és dels pocs jugadors amb capacitat de desequilibri a l'equip. Que Neymar està assumint més responsabilitat en el joc del Barça ho demostra el seu rendiment en els últims partits i també les estadístiques. Luis Enrique, en un discurs amb tota la lògica del món, assegura que no li reclama res més que el que feia quan Messi podia jugar, però si es fa una ullada a les xifres del company Carles Domènech a La transmissió d'en Puyal, aquestes certifiquen que el pes específic del brasiler ha crescut. Aquesta temporada, però sobretot en els últims enfrontaments.

En el campionat de lliga del curs 2014/15, Neymar va intervenir 1.592 vegades i això va representar 48,2 intervencions per partit mentre que Messi, que sol aglutinar la majoria d'accions ofensives, ho va fer en 65,2. Fins avui, en la lliga actual, el brasiler ha intervingut 467 vegades i això representa 58,3 cops per partit. Molt més que en el campionat passat. Però el creixement és notable si es repassen els últims tres partits, contra el Sevilla (75), el Rayo Vallecano (77) i l'Eibar (80). En total són 232 intervencions que deixen una mitjana de 77,3 per partit. És evident que és ell qui està estirant de l'equip durant l'absència del millor jugador del món. Amb incidència en el joc, amb assistències i també amb gols. I és bo que sigui així, perquè Neymar és qui a llarg termini està cridat a assumir el rol protagonista que deixi Leo Messi, que per desgràcia no serà etern. Per qualitats futbolístiques i dimensió mediàtica mundial, només ell pot ser l'hereu del 10 blaugrana. Per això també és molt important que es comenci a solucionar qualsevol problema que pugui afectar les negociacions de la seva renovació, que si bé encara no han començat oficialment, sí que hi ha la intenció que s'iniciïn més aviat que tard. La voluntat de les dues parts és allargar el vincle que els uneix.

Sobre l'altre tema que afecta Neymar, i que és el de la desprotecció que rep de part dels àrbitres, plou sobre mullat. Va passar també amb Messi i amb la majoria de jugadors que aposten per l'espectacle. En la lliga espanyola es penalitzen molt més les protestes que no pas les puntades de peu. I Neymar en rep un munt en cada partit, i quan es queixa, fart, és ell qui s'endú una targeta groga. Als jugadors talentosos se'ls ha de protegir sempre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)