Opinió

El desastre de la copa

No seria molt més racional fer-ho a partit únic, com en la immensa majoria de les grans lligues europees?

1 Amb l'excusa del desig de les televisions o de la demanda dels clubs més modestos tornem a trobar-nos uns setzens de final de copa sense, futbolísticament, cap interès ni cap gràcia. Qui és el capsigrany que és incapaç de canviar el sistema?

2 No seria molt més racional fer-ho a partit únic, com en la immensa majoria de les grans lligues europees? Fixem-nos en França, Alemanya, Itàlia i també en Anglaterra i el País de Gal·les, per exemple, on es juga a partit únic fins a les semifinals.

3 No significaria encara més caixa per als clubs que els toca un gran equip de primera? No obligaria també els grans a jugar amb equips que no semblin costures i amb més noms potents? No significaria que podríem veure sorpreses?

4 Sabíeu que un exdirectiu del Barça em va dir un dia que en un partit de tornada de copa de les característiques del Villanovense-Barça costa més la logística d'obrir el Camp Nou que la taquilla que es fa?

5 El Villanovense-Barça quedarà en la meva memòria com un dels partits més soporífers que recordo dels últims anys i sense cap gràcia. Com és possible que fos tan galdós, ensopit, avorrit i amb jugadors blaugrana que semblava que els semblés greu jugar en aquell camp?

6 Dimecres que ve es juga el Barça-BATE Borisov. Ha sorgit en les últimes hores una nova plataforma, Blaugrana al Vent, que demana no anar amb estelades al Camp Nou per evitar confrontacions. Sixto José Cadenas n'és el portaveu. Sabíeu que és soci del Barça i també vocal de la plataforma Societat Civil Catalana?

7 Veig un reportatge per televisió de l'exporter del Rayo Vallecano Wilfred, que va morir d'un càncer. Quedo enganxat a la cadira veient el drama de la seva vida en el reportatge. Terrible. Sabíeu que va treballar a l'aeroport madrileny de Barajas transportant paqueteria?

8 Bàsquet. Algú amb dos dits de front podria pensar a deixar de fer d'aquest meravellós esport una trobada de fans d'art i assaig? No ens estan empenyent a abandonar l'afició?

9 És normal veure bàsquet escampat amb horaris com si es pensessin que això és futbol? No és una barbaritat la poca quantitat de jugadors carismàtics que es mantenen anys als clubs? No és un drama que s'hagin venut econòmicament a les cadenes de pagament? I, em sap molt greu, però... no han fet més mal que bé els canals temàtics en obert que relegaven (en els darrers anys) el bàsquet a audiències mínimes?

10 Aplaudim la mesura i la sapiència en la matèria d'Ernest Riveras, comentarista de Movistar Plus de motos, quan, en la topada entre Valentino Rossi i Marc Márquez va saber veure en el moment què havia passat?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)