Opinió

Fotos

Mostrar l'empremta global del futbol i els usos que se'n fa en diferents països

El projecte és una meravella. Es diu Goal Click i el poden trobar a l'adreça http://goal-click.com. Els parle d'un bloc creat per dos anglesos que proposa fer fotografies analògiques de futbol arreu del món, en entorns no professionals. Qui vol participar del projecte rep una càmera analògica d'aquelles que només pots fer servir una vegada i té, per tant, 27 possibilitats úniques, perquè aquest és el nombre de fotos possible en aquestes càmeres, de fer fotos de partits, entrenaments, instal·lacions, públic, el que vulga, relacionades amb el futbol. Les fotos es publiquen després sense cap manipulació ni retoc de Photoshop, filtres, etcètera.

La idea dels autors d'aquest web és tenir com a mínim un carret de fotos provinent del que ells han establert com una llista de 249 “estats independents, no reconeguts o províncies” de tot el món. La voluntat és mostrar l'empremta global del futbol i els diversos usos que se'n fa en diferents països.

De moment, en el web ja estan disponibles uns cinquanta reportatges emocionants i sorprenents. Per exemple, un xicot de Sierra Leone va optar per fer les fotos a un equip format per soldats amputats, reflex de les guerres que han assolat aquest país africà els darrers trenta anys. Una altra història impressionant són les fotografies fetes per una nena de catorze anys a Mumbai, que entrava per primer vegada gràcies al projecte en un camp del seu esport favorit.

La idea és simple i poc costosa. Qui vol participar només cal que ho demane i els costos són nuls, o gairebé nuls. Rep per correu la càmera, fa les fotos i retorna la càmera per correu. El que resulta impressionant, per això, és amb quin poc esforç és possible mostrar, remarcar i explicar la força que el futbol com a esport, però també com a activitat social, té en el planeta avui. Per a qualsevol persona sensible a la grandesa del futbol Goal Click és una raó més per a seguir gaudint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)